NEA

Φεβρουάριος: Η Toyota στην κορυφή – Δείτε πόσα Tesla πωλήθηκαν στην Ελλάδα

Στην κορυφή της λίστας με τις περισσότερες πωλήσεις και για τον μήνα Φεβρουάριο βρέθηκε η ιαπωνική Toyota στην Ελλάδα με 932 πωλήσεις, όπως αυτό αποτυπώνεται στα στοιχεία της ελληνικής στατιστικής αρχής.

Μάλιστα το μερίδιο της Toyota στην εγχώρια αγορά  φτάνει το 14% και υπερέχει σημαντικά της δεύτερης Peugeot σε μερίδιο και πωλήσεις. Η γαλλική φίρμα Peugeot τον μήνα Φεβρουάριο βρέθηκε στη δεύτερη θέση των πωλήσεων στην ελληνική αγορά με 845 πωλήσεις νέων οχημάτων και κατέκτησε το 12,7% της εγχώριας αγοράς αυτοκινήτου.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Opel με 560 πωλήσεις νέων οχημάτων και το μερίδιο της έφτασε το 8,4%. Την πρώτη πεντάδα πλαισιώνουν οι VW και Hyundai με 490 και 342 πωλήσεις αντίστοιχα. Σε ό,τι αφορά την δεκάδα της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου συμπληρώνουν οι BMW με 298 πωλήσεις, Nissan με 293 πωλήσεις, Ford με 290 πωλήσεις, Mercedes με 288 πωλήσεις και Suzuki με 286 πωλήσεις.

Τον Φεβρουάριο ωστόσο πωλήθηκε στην Ελλάδα και ένα καινούριο Tesla ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των εν λόγω πολυτελών ηλεκτρικών οχημάτων σε 4 από την αρχή του έτους.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!