NEA

To νέο Toyota Aygo έχει εντελώς νέο στιλ και άποψη [video]

Οι Ιάπωνες παρουσίασαν το Aygo X Prologue πάνω στο οποίο θα βασίζεται σχεδιαστικά το νέο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει αρχές 2022.

Η Toyota συνεχίζει να μας εκπλήσσει με την σχεδιαστική της τόλμη αφού μετά το νέο Yaris/ Yaris Cross έρχεται να παρουσιάσει το πρωτότυπο Aygo X που δεν θα διαφέρει από το Aygo που θα δούμε στους δρόμους αρχές 2022. Η παρουσίαση της έκδοσης παραγωγής αναμένεται να γίνει νωρίτερα και μέσα στο καλοκαίρι.

Ακόμη και αν απουσιάζουν κάποια στοιχεία, π.χ. οι pop-up λαβές, αναμένεται να διατηρηθεί η φαρδιά μάσκα με την κλειστή γρίλια που αρχικά μας μπέρδεψε και νομίζαμε πως πρόκειται για ηλεκτρικό. Ωστόσο, το νέο Aygo που θα βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA-B, θα είναι διαθέσιμο μόνο με τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης στα 1.000 κ.εκ. και θα συνδυάζεται με μηχανικό 5άρι κιβώτιο ή αυτόματο τύπου CVT.

Κατά τα υπόλοιπα το μήκος του νέου, επίσης πεντάθυρου, Aygo αναμένεται να είναι όσο περίπου του concept, δηλ. στα περίπου 3,7 μέτρα με το μεταξόνιο στα 2.430 χλστ. Βέβαια, αυτό που κάνει τη διαφορά είναι το υπερυψωμένο παρουσιαστικό με τα «πεταχτά» πίσω φτερά που λογικά θα τα δούμε και στο Aygo παραγωγής.

Φωτογραφίες από το εσωτερικό δεν υπάρχουν, αλλά προφανώς το ταμπλό θα έχει μια νεανική σχεδίαση με σημαντικές επιρροές από το νέο Aygo. Όσο για τους χώρους, απ’ όσο μπορούμε να διακρίνουμε αυτοί θα είναι κάπως στριμωγμένοι για τους πίσω, κάτι που είναι λογικό αφού μπροστά στο στιλ θυσιάζεται ένα μέρος της πρακτικότητας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!