NEA

Ξεκίνησαν οι ψηφιακές αιτήσεις και τα δικαιολογητικά για αντικατάσταση διπλώματος οδήγησης

Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα Πέμπτη, 18/03/2021, για τις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής η ηλεκτρονική εφαρμογή κατάθεσης των δικαιολογητικών για την αντικατάσταση διπλώματος με νέου τύπου και την έκδοση αντιγράφου άδειας οδήγησης λόγω φθοράς κλοπής ή απώλειας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εισέρχονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή https://drivers-vehicles.services.gov.gr και με τη χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων του Taxisnet να καταχωρούν την αίτηση και τα δικαιολογητικά σε ψηφιακή μορφή, συμπεριλαμβανομένων της φωτογραφίας και της υπογραφής τους.

Στη συνεχεία, οι Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας θα αποστέλλουν ηλεκτρονικά όλα τα εκτυπώσιμα, στις άδειες οδήγησης, στοιχεία προς τη Διεύθυνση Διαβατηρίων και Εγγράφων Ασφαλείας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να απαιτείται η αποστολή φυσικού φακέλου.

Εντός του 2021 η ηλεκτρονική αυτή πλατφόρμα αναμένεται να επεκταθεί,  ώστε να υποδέχεται τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά για την αρχική έκδοση ή επέκταση των αδειών οδήγησης υποψηφίων οδηγών και οδηγών.

Εάν υιοθετηθεί και η πρόταση θεσμοθέτησης της ηλεκτρονική μεταβίβασης οχήματος ή μοτοσικλέτας, τουλάχιστον 400.000 πολίτες θα εξυπηρετούνται κάθε χρόνο ηλεκτρονικά και από απόσταση.

Κατά τη χρονική περίοδο 2020 – 2021 συνολικά 170 και πλέον ψηφιακές υπηρεσίες, εκ των οποίων οι 50  αφορούν σε θέματα μεταφορών, έχουν ενταχθεί στο σύστημα πολυκαναλικής εξυπηρέτησης της Περιφέρειας Αττικής  (http://pattikis.gr) και είναι διαθέσιμες μέσα από την ενιαία ψηφιακή πύλη (http://gov.gr).

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!