NEA

Τα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας έσωσαν την παρτίδα των δημοσίων εσόδων τον Φεβρουάριο

Τα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας έσωσαν την παρτίδα των δημοσίων εσόδων, όπως αυτό καταδεικνύεται από την ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών, για το μήνα Φεβρουάριο. Στη δήλωση του ο Αναπληρωτής Υπουργού Οικονομικών κ. Θόδωρου Σκυλακάκη αναφέρει τα εξής:

«Τα έσοδα από φόρους τον μήνα Φεβρουάριο είναι αυξημένα κατά 428 εκατ. ευρώ ή 12,0%, έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2021. Η υπέρβαση αυτή του στόχου οφείλεται, κυρίως, στην παράταση είσπραξης των τελών κυκλοφορίας και αντανακλά επίσης το προσωρινό άνοιγμα της οικονομίας κατά τον μήνα Ιανουάριο και την -έστω και περιορισμένη- λειτουργία του λιανεμπορίου με click away στη διάρκεια των εορτών. Τα αποτελέσματα του lock down που ακολούθησε επιδρούν δυσμενώς ήδη στα έσοδα του Μαρτίου και θα συνεχίσουν με βεβαιότητα να έχουν αρνητική επίπτωση στην επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού στους επόμενους δύο μήνες».

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!