NEA

Gordon Murray T.50 Concept: Το βρετανικό supercar στα χέρια του δημιουργού του [video]

Το πρωτότυπο XP2 είναι ο προάγγελος του T.50 που θα είναι έτοιμο αρχές του 2022 για να παραχθεί σε 100 μόλις «κομμάτια».

Ένας 74χρονος συνήθως περνάει το χρόνο του ήρεμα και μονότονα. Άλλος πηγαίνει μία βόλτα στο πάρκο, άλλος για περπάτημα και άλλος περιμένει τη σειρά του για το εμβόλιο της AstraZeneca. Όχι όμως και ο Gordon Murray – ιδρυτής και ιδιοκτήτης της ομώνυμης εταιρείας που κατασκευάζει το supercar με την ονομασία T.50, ο οποίος προτιμά να περνάει το χρόνο του δοκιμάζοντας το πρωτότυπο XP2 στην πίστα δοκιμών του Top Gear.

Το τριθέσιο… θηρίο ζυγίζει μόλις 986 κιλά και εφοδιάζεται με 12κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 3,9 λίτρων με απόδοση 663 ίππους. Το στροφόμετρο του Τ.50 -όταν θα είναι απολύτως έτοιμο- θα αγγίζει ακόμα και τις 12.100 σ.α.λ., στα χέρια ωστόσο του Gordon Murray έφθασε μέχρι τις 8.000 σ.α.λ.

Πέρα από το… χιουμοριστικό της υπόθεσης, ο βρετανός το έχει πάρει αρκετά σοβαρά και αυτό φαίνεται από τον διευθυντή του σχεδιαστικού τμήματος που δεν είναι άλλος από τον σχεδιαστή της θρυλικής McLaren F1. Ένα ακόμη πιο θρυλικό όνομα -αυτό του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή F1 Niki Lauda- θα φέρει η σκληροπυρηνική έκδοση Τ.50S, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 25 συλλεκτικά «αντίτυπα».

Λάβετε θέσεις λοιπόν, καθώς οι μηχανικοί στο εργοστάσιο της βρετανικής πόλης Dunsfold ετοιμάζονται σύντομα για… εκτόξευση πυραύλου εδάφους-εδάφους.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!