NEA

Nivus: Τέλη του 2021 στην Ευρώπη το κόμπακτ crossover της VW

Το νέο SUV της VW αναμένεται να έχει σπορτίφ χαρακτήρα, θυμίζοντας κάτι ανάμεσα σε… Nissan Juke και Toyota CH-R.

Με τα κουπέ SUV να έχουν την τιμητική τους το τελευταίο διάστημα, η VW σκέφτηκε να καλύψει το κενό που πιθανό να υπήρχε στη γκάμα της, ρίχνοντας στο παιχνίδι ένα μικρό crossover βασισμένο στο T-Cross και στην κοινή πλατφόρμα MQB A0 (τη συναντάμε και στο νέο Polo).

Φυσικά το Nivus μπορεί να είναι χαμηλότερο και πιο συμπαγές σε σχέση με το δημοφιλές SUV της VW, οι διαστάσεις του ωστόσο (μήκος 4,27 μέτρα, χώρος αποσκεύων 415 λίτρα) δύσκολα θα το κατατάξουν κάτω από την υπόλοιπη γκάμα. Παρόλα αυτά το παραλληλίσαμε με το -πολύ δημοφιλές στη χώρα μας- Nissan Juke αλλά και το Toyota CH-R, λόγω του κουπέ σχεδιασμού του αμαξώματος.

Κάτω από το καπό φέρει τον βενζινοκινητήρα της γερμανικής εταιρείας τύπου flexfuel απόδοσης 128 ίππων, καθώς και τις υπόλοιπες εκδόσεις του T-Cross (βενζίνη 1.0 με 95 και 115 ίππους και diesel 1.6 με απόδοση 95 ίππους.

To Nivus κυκλοφορεί ήδη στις αγορές της Βραζιλίας, του Μεξικό και της Νοτίου Αμερικής, οπού θεωρείται σχετικά προσιτό οικονομικά. Στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να το δούμε στα τέλη του 2021, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε εάν θα λανσαριστεί σε όλες της χώρες της γηραιάς ηπείρου (μεταξύ των οποίων και η δική μας), αλλά και με ποιά τιμολογιακή πολιτική.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!