NEA

Τι μπορεί να κρύβει στην καρότσα του το στιλάτο Alpha Wolf;

Η Alpha Motors από την Καλιφόρνια είναι μια startup εταιρία που μέχρι τώρα έχει παρουσιάσει μερικά πολύ ενδιαφέροντα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Μετά τα Ace, Jax και Icon η αμερικανική εταιρία παρουσιάζει ένα πολύ ενδιαφέρον ηλεκτρικό pickup με την ονομασία Wolf. Σχεδιαστικά βλέπουμε ένα πολύ όμορφο σύνολο με την μπροστινή μάσκα να προσδίδει τον απαιτούμενο φουτουριστικό αέρα για να τονισθεί το ηλεκτρικό DNA του αυτοκινήτου.

Το μήκος του οποίου είναι στα 4,77 μέτρα και χάρη στην μονοκάμπινη διάταξη του προσφέρει μια μακριά καρότσα με διάσταση 1,65 x 1,49 x 0,40 μέτρα που μπορεί να χωρέσει μέχρι και φωτοβολταϊκά ώστε να φορτίζει την μπαταρία π.χ. σε μία μικρή εκδρομή στην φύση.

Μάλιστα, για όσους τους αρέσουν τα δύσκολα, πέρα από την προσθιοκίνητη έκδοση με τον ένα ηλεκτροκινητήρα υπάρχει και τετρακίνητη με δύο. Από πλευράς επιδόσεων, η Alpha το μόνο που αναφέρει είναι πως τα 0-97 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 6,2 δευτερόλεπτα και πως η μπαταρία 75-85 kWh προσφέρει μια αυτονομία για 400+ χιλιόμετρα.

Από εκεί και πέρα μπορούμε να δούμε πως στο εσωτερικό χωρούν δύο επιβάτες που φιλοξενούνται σε έναν καταπληκτικό διάκοσμο ντυμένο σε ένα όμορφο καφέ δέρμα. Ο οδηγός έχει μπροστά του έναν ψηφιακό πίνακα, ενώ την παράσταση κλέβει η μακρόστενη ελεύθερη touch-screen.

Πραγματικά, εντυπωσιακό και κάπως έτσι δικαιολογείται η τιμή έναρξης από τις 46.000 δολάρια ή 38.500 ευρώ. Και αν σκεφτεί κανείς πως συμπεριλαμβάνονται οι επιδοτήσεις, το Wolf ακούγεται κάπως τσιμπημένο για κάθε Βόρειο-Αμερικανό στον οποίο προς το παρόν είναι διαθέσιμα τα μοντέλα της Alpha.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!