NEA

Διπλασιασμό των πωλήσεων της σε υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα βλέπει η Renault για το 2021

Διπλασιασμό των πωλήσεων της στα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα βλέπει για το 2021 η γαλλική Renault ελπίζοντας ότι θα φτάσεις τις 350.00 μονάδες.

Σύμφωνα με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο, Luca de Meo, η Renault προσπαθεί να αυξήσει την κερδοφορία της, να ελέγξει τον αριθμό των μοντέλων που κατασκευάζει και στοιχηματίζει σε μεγάλο βαθμό σε ηλεκτρικά οχήματα. Στόχος του ομίλου είναι έως το 2025 το 30% των πωλήσεων της να προέρχονται από ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το 35% από υβριδικά μοντέλα.

Για να αυξήσει τις πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων, η Renault χρειάζεται περισσότερα τέτοια αυτοκίνητα στην γκάμα της. Η εταιρία ετοιμάζει ήδη ένα ηλεκτρικό Megane ενώ έχει στα σκαριά και τον ηλεκτρικό διάδοχο των κλασικών αυτοκινήτων του παρελθόντος της, του 5 και του 4. Το πλάνο των Γάλλων θέλει τουλάχιστον 10 ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2025 ως μέρος του πλάνου Renaulution που ανακοινώθηκε πριν λίγο καιρό και αφορά την στρατηγική της εταιρίας μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Την ίδια στιγμή ο όμιλος της Volkswagen στοχεύει σε 1 εκατομμύριο παραδόσεις ηλεκτρικών οχημάτων το 2021. Μάλιστα για το 2030 ο γερμανικός όμιλος αναμένει ότι τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα θα αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 70% των συνολικών ευρωπαϊκών πωλήσεων οχημάτων της Volkswagen.

Ο λόγος για όλα αυτά δεν είναι μόνο οι πωλήσεις αλλά και η μείωση των ρύπων στους οποίους υποχρεώνονται όλοι οι κατασκευαστές από την ΕΕ. Και η βασική μέθοδος για να γίνει αυτό είναι να αυξηθεί το μερίδιο αγοράς των καθαρών ηλεκτρικών μοντέλων, έτσι ώστε να μειωθεί ο μέσος όρος εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της κάθε μάρκας.

Γι’ αυτό άλλωστε τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι εταιρίες που δηλώνουν ότι δεν θα συνεχίσουν την εξέλιξη νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης και μετά τα μέσα της δεκαετίας που διανύουμε, εστιάζοντας αποκλειστικά στην ηλεκτροκίνηση.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!