NEA

Σε 2.000 θα ανέρχονται φέτος τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων – Στόχος να φτάσουν τα 30.000 το 2030

Τους 2.000 θα προσεγγίσει φέτος ο αριθμός των σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή.

Για το 2025 ο στόχος είναι να φτάσουν 12.000 τα σημεία φόρτισης, ενώ το 2030 ο στόχος είναι να ανέρχονται σε 30.000, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή τονίζεται ότι ήδη δίνονται κίνητρα για την αγορά ή μίσθωση ηλεκτρικών αυτοκινήτων ή δικύκλων, για φορτηγά, αλλά και για την ανανέωση με ηλεκτρικά οχήματα του στόλου των εταιρειών. Στο ίδιο πλαίσιο κινήτρων εντάσσεται και η αντικατάσταση των ΤΑΞΙ, με επιδότηση.

Σε ό,τι αφορά τις συγκοινωνίες από τα 1300 νέα, σύγχρονα και φιλικά προς το περιβάλλον λεωφορεία που θα προμηθευτεί η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, μεγάλο μέρος προβλέπεται να είναι ηλεκτροκίνητα. Τα υπόλοιπα 500 θα είναι βέβαια και αυτά φιλικά προς το περιβάλλον, όλα EURO VI, είτε υβριδικά είτε συμπιεσμένου φυσικού αερίου.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!