NEA

Πόσο κοστίζει το δίπλωμα μοτοσικλέτας; Είναι επικίνδυνη η οδήγηση της χωρίς αξιολόγηση;

«Το 20% των ανδρών και των 30% των γυναικών που έρχονται να εκπαιδευτούν για δίπλωμα οδήγησης μηχανής δεν γνωρίζει ισορροπία», σημειώνει στο Caroto.gr o πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης Άρης Ζωγράφος και εκφράζει την αντίθεση του για την οδήγηση μοτοσικλέτας χωρίς μαθήματα, αλλά κυρίως χωρίς αξιολόγηση.

Ο κ. Ζωγράφος είναι αντίθετος με την σχεδιαζόμενη ρύθμιση, που θα επιτρέπει την οδήγηση μοτοσικλέτας έως 125 κ.εκ. με 5 μαθήματα και χωρίς αξιολόγηση, με διαβατήριο το δίπλωμα οδήγησης υπογραμμίζοντας ότι η ελευθερία που σου δίνει ένα όχημα, όπως είναι η μηχανή, είναι ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη, αν ο δυνητικός οδηγός, δεν εκπαιδευτεί στην ευελιξία του δίκυκλου, αλλά και στην αρμόζουσα συμπεριφορά.

Μάλιστα ο κ. Ζωγράφος τόνισε ότι η μηχανή έχει άλλες τεχνικές οδήγησης, για να εκμεταλλευτεί κανείς την ευελιξία της μηχανής, που σε πολλές φορές “ακροβατεί” με την αυθαιρεσία στους ελληνικούς δρόμους.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι ένα δίπλωμα δίκυκλου, με τα μαθήματα και την αξιολόγηση των ικανοτήτων ανέρχεται σε 400 ευρώ. Κόστος μαχητό, όπως λέει, για αυτούς που θα θέλουν να μάθουν σωστή οδήγηση μοτοσικλέτας από εκπαιδευτές, αλλά και απαραίτητο εφόδιο για την κίνηση στους ελληνικούς δρόμους.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!