NEA

Renault: Πλησιάζει η ώρα του νέου ηλεκτρικού Megane

Την… επανάσταση (Renaulution) θα επιχειρήσει να φέρει το νέο Megane, καθώς θα αποτελέσει το εφαλτήριο για τα 7 συνολικά αμιγώς ηλεκτροκίνητα νέα μοντέλα της Renault μέχρι το 2025.

Όπως και με την πρώτη του γενιά, το νέο Megane φιλοδοξεί να φέρει τη νέα -ηλεκτροκίνητη- εποχή για τη γαλλική εταιρεία. Αυτό τουλάχιστον τονίζει ο επικεφαλής της Renault (πρώην της Nissan). Και αν κρίνουμε από τα πρώτα κατασκοπευτικά σχέδια του νέου μοντέλου, αλλά και από το πρωτότυπο στο οποίο θα βασιστεί, μάλλον δεν αστειεύεται!

Η εξέλιξη του προάγγελου Megane eVision Concept που είδαμε τον περασμένο Οκτώβριο, είναι ένα crossover που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMF-EV που μοιράζονται οι Renault-Nissan. Τόσο σχεδιαστικά, όσο και στους υπόλοιπους τομείς όπως οι κινητήρες, το νέο Megane αναμένεται να αποτελέσει τον «οδηγό» για ακόμη 6 μοντέλα της εταιρείας που θα ακολουθήσουν και θα έχουν ολοκληρώσει τη γκάμα των EV’s (electric vehicles) μέχρι το 2025.

Φυσικά, τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής δεν είναι αρκετά για να σχηματίσουμε πλήρη εικόνα. Ωστόσο, σύμφωνα με το πρωτότυπο e-Vision (μήκος 4,21 μέτρα και πλάτος 1,8 μέτρα), αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τα λεγόμενα των Γάλλων σχετικά με τα σχέδια τους, μπορούμε να πούμε με σχετική ακρίβεια πως το νέο Megane θα πλησιάζει τη φιλοσοφία σε θέμα χώρων και πρακτικότητας του Renault Captur.

Όντας σαφώς πιο τολμηρό σε εμφάνιση και πιο σύγχρονο συνολικά. Πως άλλωστε θα μπορούσε να φέρει την… Renaultution (επανάσταση) για τη γαλλική εταιρεία;

Τεχνολογικά, το ηλεκτροκίνητο Megane φιλοδοξεί να έχει τη μικρότερη και λεπτότερη -από πλευράς όγκου- συστοιχία μπαταριών, καταλαμβάνοντας μόλις 11 εκατοστά σε βάθος από τους διαθέσιμούς χώρους. Η ισχύς θα είναι 60 kWh, που μεταφράζονται σε 218 ίππους και με αυτονομία που θα αγγίζει μέχρι και 450 χλμ. (τον ίδιο ηλεκτροκινητήρα συναντάμε και στο συγγενές Nissan Ariya).

Στα θετικά, η δυνατότητα ταχυφόρτισης μέσα σε μισή ώρα, σε ποσοστό 80% της συνολικής χωρητικότητας των μπαταριών, αλλά και οι σπορ επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 8 δευτερόλεπτα). Η επίσημη αποκάλυψη για το γαλλικό μοντέλο αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι, ενώ η πρεμιέρα του υπολογίζεται για τις αρχές του νέου έτους.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!