NEA

Και η Xiaomi ετοιμάζει το δικό της EV – Δείτε πότε θα κυκλοφορήσει

Νέες αφίξεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων αναμένονται την επόμενη πενταετία από μη παραδοσιακούς κατασκευαστές αυτοκινήτων εντείνοντας έτσι τον ανταγωνισμό, σε ένα πεδίο που πριν από λίγα χρόνια κανείς δεν φανταζόταν τέτοια εξέλιξη.

Μπορεί τα φώτα του… μάρκετινγκ να είναι στραμμένα σε μία πιθανή παραγωγή του Apple Car (ή ακόμη και στην Huawei), ωστόσο η «κινεζική» Apple,  η κατά κόσμον Xiaomi, έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεση της είναι να κυκλοφορήσει το πρώτο της αυτοκίνητο το 2024.

Το σχέδιο της εταιρείας είναι να κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα χρησιμοποιώντας το εργοστάσιο της Great Wall Motor Co Ltd, πάντα με όσα αποκαλύπτει το Reuters. Σε κάθε περίπτωση, το project έχει την κωδική ονομασία Micar και είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο, καθώς ως ιδέα έχει ήδη ξεκινήσει από το 2018.

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Xiaomi θα είναι ένα υψηλής ποιότητας EV με premium τιμή και εξελιγμένη τεχνολογία, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται. Μάλιστα, η Xiaomi σχεδιάζει να πουλήσει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο παγκοσμίως δείχνοντας έτσι ότι το αυτοκίνητο της Xiaomi θα είναι άμεσος αντίπαλος του αυτοκινήτου της Apple.

Πέρυσι, η κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Xiaomi συνεργάστηκε με την Lamborghini για να δημιουργήσει το απόλυτο go-kart. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν το πρώτο βήμα της εταιρείας στην αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς η Xiaomi ξεκίνησε το δικό της SUV με την επωνυμία Redmi που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με άλλες εταιρείες το 2019.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!