NEA

Σε πόσο χρόνο θέλουν οι οδηγοί να φορτίζει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Ποιες είναι οι προσδοκίες των καταναλωτών αναφορικά με τον χρόνο φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων;

Σε αυτή την ερώτηση απαντά έρευνα της IHS Markit 2019, η οποία διεξήχθη σε οκτώ μεγάλες αγορές αυτοκινήτων από 8.000 συμμετέχοντες και φυσικά τα αποτελέσματα της, θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τους κατασκευαστές των EV. Συγκεκριμένα το 35% των καταναλωτών αναμένει και προσδοκά πλήρης φόρτιση του ηλεκτρικού οχήματος εντός 30 λεπτών, ενώ το 58% εμφανίζεται ικανοποιημένο και με πλήρη φόρτιση εντός μίας ώρας.

Να τονιστεί ότι ήδη οι κατασκευαστές κυκλοφορούν πιο προσιτά BEV, στα οποία σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στη μείωση των χρόνων φόρτισης. Για παράδειγμα, μόνο το 3% των BEV που κατασκευάστηκαν το 2015 είχε πάνω από 100kW DC μέγιστη δυνατότητα φόρτισης.

Σήμερα, έχουν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα ισχύος, με premium μάρκες όπως οι Tesla, Porsche, BMW και Jaguar Land Rover, να έχουν δοκιμάσει όλους τους γρήγορους φορτιστές στα 250-350kW, οι οποίοι συνήθως φορτίζουν BEV πέντε έως επτά φορές γρηγορότερα από ό,τι στο παρελθόν.

Για παράδειγμα η Tesla με το Model 3 έχει επιτύχει φόρτιση 260 χιλιομέτρων σε 10 λεπτά ξεπερνώντας την Porsche Taycan που με τη σειρά της φορτίζει σε 10 λεπτά περίπου 230 χιλιόμετρα. Την ίδια στιγμή το VW ID4 σε δέκα λεπτά επιτυγχάνει φόρτιση για 90 και πλέον χιλιόμετρα. Φυσικά όλα με ταχυφόρτιση DC.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!