ΑΓΩΝΕΣ

GP Μπαχρέιν: Ανέλπιστη νίκη για τον Lewis Hamilton!

Ο Max Verstappen «χάρισε» τη πρώτη φετινή νίκη στον Lewis Hamilton (η 96η για το Βρετανό) μετά από μια σκληρή μάχη. Στο βάθρο και ο Bottas. Ο Ολλανδός είχε προσπεράσει τον Hamilton εκτός πίστας και για αυτό πήρε εντολή από το race control να επιστρέψει την πρωτιά αφού και η ομάδα του ήταν σίγουρη για ποινή πέντε δευτερολέπτων. Αν ήταν πιο προσεκτικός θα μπορούσε να πάρει τη νίκη.

Με το αριστερό ξεκίνησε τη χρονιά ο Perez αφού έμεινε το μονοθέσιο του μέσα στην πίστα πριν την εκκίνηση. Τελικά ο Μεξικάνος κατάφερε να εκκινήσει και να κατευθύνεται στα pits ώστε να δοθεί η εκκίνηση του αγώνα με ένα γύρο σχηματισμού επιπλέον. Πολύ καλό πέταγμα έκανε τόσο ο Verstappen όσο και ο Hamilton για ένα καθαρό ξεκίνημα. Ωστόσο, η έξοδος της Haas του Mazepin έφερε νωρίς-νωρίς το safety car στην πίστα.

Στους πρώτους γύρους είχαμε όμορφες μάχες ανάμεσα στον Leclerc και τον Norris με τις McLaren να εμφανίζονται και φέτος δυνατές και τις Ferrari εμφανώς βελτιωμένες. Τρομερό αγώνα έκανε ο Perez ανεβαίνοντας συνεχώς θέσεις και δείχνοντας πόσο καλό είναι το μονοθέσιο της Red Bull και πόσο δυνατός είναι ο V6 της Honda. Από τον 18ο γύρο και την αλλαγή ελαστικών ο Verstappen πέρασε πίσω από τον Hamilton με τις δύο Mercedes να φορούν σκληρή γόμα (με μεσαία τα περισσότερα άλλα).

Από εκεί και πέρα υπήρξα πολύ όμορφες μάχες μεταξύ Alonso, Vettel, Raikkonen με τους «νέους» οδηγούς (όπως ο Sainz ή ο Raikkonen) να προσπαθούν να συνηθίσουν τα «νέα» τους μονοθέσια. Στον 29ο γύρο ο Hamilton μπήκε ξαφνικά στα pits για να βάλει ξανά σκληρή γόμα, λίγο αργότερα ακολουθεί ένα καταστροφικό pitstop για τον Bottas όπου κόλλησε ο τροχός. Στον 34ο γύρο ο Alonso εγκατέλειψε από φρένα και παρά την πολύ καλή του εμφάνιση.

Στους τελευταίους γύρους ο Verstappen έκανε τα πάντα για να μειώσει την διαφορά του από τον πρωτοπόρο Hamilton. Και το κατάφερε ροκανίζοντας γύρο με το γύρο την διαφορά του προσπερνώντας τον Βρετανό τρεις γύρους πριν πέσει η καρό σημαία. Ωστόσο, αμέσως μετά ο Ολλανδός είχε περάσει πολύ απέξω από την πίστα και ο Ολλανδός πήρε οδηγία να αφήσει τη νίκη στον Hamilton. Δυνατές οι McLaren, όπως είπαμε, θετική εμφάνιση από την Ferrari. Εξαιρετικός ο rookie Tsunoda που πήρε και βαθμούς.

Επόμενος αγώνας στην Ιταλία και στην Ίμολα στις 18 Απριλίου, δείτε εδώ την βαθμολογία.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!