NEA

Η Hyundai εξαγόρασε το ρομπότ Stretch

Η αμερικανική εταιρεία ρομποτικής Boston Dynamics παρουσίασε ένα νέο ρομπότ που ονομάζεται Stretch, σχεδιασμένο να εκτελεί μια πολύ συγκεκριμένη δουλειά αποθήκης, που δεν είναι άλλη από την μετακίνηση κιβωτίων.

Ο Stretch είναι το πρώτο ρομπότ για ένα έργο που έχει δημιουργήσει η εταιρεία, βάσει αιτημάτων που έχουν ληφθεί από εταιρείες σε όλο τον κόσμο, δήλωσε στο Reuters, ο Michael Perry, αντιπρόεδρος της επιχειρηματικής ανάπτυξης της Boston Dynamics.

«Ακούσαμε σχεδόν καθολικά σε όλη την αποθήκη ότι η εκφόρτωση φορτηγών είναι μια από τις πιο δύσκολα και δυσάρεστες δουλειές από την πλευρά του … Και εκεί είναι που παίζει το Stretch», δήλωσε ο Perry.

Το Stretch διαθέτει μια μικρή κινητή βάση που του επιτρέπει να κινείται γύρω από στενούς χώρους σε υπάρχουσες αποθήκες. Είναι εξοπλισμένο με ένα βραχίονα και μια έξυπνη λαβή με προηγμένες κάμερες ανίχνευσης και υπολογιστικής όρασης που μπορούν να αναγνωρίσουν και να χειριστούν μια μεγάλη ποικιλία κουτιών.

Ενδεικτικό της χρηστικής αξίας του ρομπότ είναι και το γεγονός ότι η Hyundai Motor Group συμφώνησε πρόσφατα να αγοράσει ένα μερίδιο ελέγχου στη Boston Dynamics από την SoftBank Group Corp, σε μια συμφωνία που εκτιμά τον κατασκευαστή ρομπότ στα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!