NEA

Πόσα αυτοκίνητα έχει κατασκευάσει η Bentley μέσα σε 102 χρόνια;

Όσα η βρετανική φίρμα έχει παράξει μέσα σε έναν αιώνα, μία μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία τα κατασκευάζει σε ένα μήνα!

Φυσικά, μιλάμε για την Bentleyμ, μία εταιρία που πήρε μπροστά μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου το 1919 και παρήγαγε από την αρχή αυτοκίνητα για λίγους και εκλεκτούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το 2003 η Bentley είχε κατασκευάσει μόλις 44.000 αυτοκίνητα!

Έκτοτε και σε διάστημα κάτι λιγότερο από δύο δεκαετίες η Bentley κατάφερε να τετραπλασιάσει τις πωλήσεις της με βασικό της όπλο όχι κάποιο σούπερ σπορ σεντάν, όπως η Continental GT, αλλά ένα SUV: την Bentayga!

Χαρακτηριστικό είναι πως από το 2015 έχουν σημειωθεί 25.000 πωλήσεις του δημοφιλούς hyper-premium SUV που θεωρείται μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές στο είδος του. Μάλιστα, πρόσφατα η παραγωγή της Bentley ξεπέρασε τις 200.000 αυτοκίνητα με το αυτοκίνητο-ορόσημο να είναι μια Bentayga Hybrid για την αγορά της Κίνας.

Αξιοσημείωτο είναι πως στόχος της Bentley από το 2026 είναι η γκάμα της να έχει plug-in και EV μοντέλα και από το 2030 και μετά να είναι πλήρως ηλεκτρική.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!