NEA

Ξεκίνησαν τις περιπολίες τα οχήματα οδικής ασφάλειας στη λεωφόρο Κηφισού

Ξεκίνησαν από χθες τις περιπολίες στη λεωφόρο Κηφισού,  τα κλειστά οχήματα οδικής ασφάλειας τύπου βαν της Περιφέρειας Αττικής, η δράση των οποίων θα έχει στόχο την ασφαλή μετακίνηση των οχημάτων και των περιορισμό των ατυχημάτων στον πλέον πολυσύχναστο οδικό άξονα της Αθήνας.

Τα τρία Βαν εξυπηρέτησης των πολιτών στη Λεωφόρο Κηφισού θα μπορούν να παρέμβουν άμεσα όπου κριθεί αναγκαίο. Συγκεκριμένα θα μπορούν να διευκολύνουν οχήματα τα οποία έχουν ακινητοποιηθεί λόγω έλλειψης καυσίμου, μπαταρίας, φθοράς ελαστικού κ.λπ., ώστε να μην παρεμποδίζεται επί μακρόν η κυκλοφορία και να μην προκαλούνται συμφορήσεις ή και ατυχήματα. Το πρόγραμμα ξεκινάει πιλοτικά για το συγκεκριμένο σημείο αρμοδιότητάς μας και θα επεκταθεί και σε άλλα σημεία που παρουσιάζεται έντονος κυκλοφοριακός φόρτος. Θα συνεχίσουμε να θωρακίζουμε με συγκεκριμένες δράσεις και με όσα μέσα διαθέτουμε τη ζωή των πολιτών». 

Επισημαίνεται πως τα ειδικά βαν είναι στελεχωμένα με καταρτισμένο προσωπικό και είναι εξοπλισμένα με πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων, τεχνικά συστήματα φωτεινής και ηχητικής προειδοποίησης, ασύρματη επικοινωνία, GPS καθώς και πλήρη σειρά εργαλείων και υλικών πυρόσβεσης και απορρόφησης λιπαντικών από το οδόστρωμα. Τα οχήματα θα βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας το οποίο θα εποπτεύει και θα συντονίζει τις επιχειρήσεις.

Επιπλέον θα βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με τα συνεργεία αποκατάστασης βλαβών του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Αττικής Προκειμένου να εκτελούν με ασφάλεια το έργο τους, ενώ παράλληλα θα καταγράφουν οποιαδήποτε βλάβη ή επικινδυνότητα που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τους χρήστες του οδικού δικτύου και θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μένει ανοιχτή η λωρίδα έκτακτης ανάγκης.

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη υπηρεσία παρέχεται για πρώτη φορά σε δημόσιο αυτοκινητόδρομο.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!