NEA

Πάνω στο LF-Z Electrified Concept θα πατήσουν τα μελλοντικά Lexus

Η Lexus σχεδιάζει να λανσάρει το 2025 ένα μεταμοντέρνο μοντέλο που θα έχει πολλά στοιχεία με το πρωτότυπο LF-Z Electrified που βλέπετε στην οθόνη σας.

Η Lexus σχεδιάζει μέχρι το 2025 να έχει τα μισά της μοντέλα ηλεκτρικά και τα υπόλοιπα υβριδικά. Για αυτό θα χρησιμοποιήσει το νέο πλαίσιο που έχει εξελίξει η Toyota για τα EV της και στην περίπτωση του LF-Z μας δείχνει μέχρι που μπορεί να φτάσει. Συγκεκριμένα, μέχρι τα 544 άλογα και τα 700 Nm που αποδίδουν τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα.

Μία μεγάλη μπαταρία 90 kWh προσφέρει αυτονομία για περίπου 600 χιλιόμετρα και υποστηρίζει DC ταχυφόρτιση 150 kW, αλλά δίχως να μας δίνονται οι σχετικοί χρόνοι. Το ίδιο όμως δεν ισχύει για το 0-100 χλμ./ώρα που διαρκεί μόλις 3 δευτερόλεπτα με την τελική να φτάνει τα 200 χλμ./ώρα. Καλές τιμές για ένα ηλεκτρικό concept που ζυγίζει 2,1 τόνους.

Κάτι ενδιαφέρον είναι πως η τετρακίνηση Direct 4 ελέγχει ανεξάρτητα την κατανομή σε κάθε τροχό και βελτιώνει την ευελιξία του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα στους επιτόπιους ελιγμούς οι εξωτερικοί μπορούν να κινούνται πιο γρήγορα για την ελάχιστό δυνατό κύκλο στροφής.

Από εκεί και πέρα το LF-Ζ έχει μια εκκεντρική φουτουριστική σχεδίας με στοιχεία από το LF-30. Το μήκος του αμαξώματος φτάνει τα 4,88 μέτρα μήκους, το όλο εμφατικό σύνολο με το ανασηκωμένο πίσω τμήμα τονίζουν οι τεράστιοι τροχοί 22’’, υπάρχει έντονη κλίση της οροφής προς τα πίσω, ενώ το πτερύγιο μας θυμίζει κάτι από τα Tatra T77 και T87 της δεκαετίας του 1930.  

Ο διάκοσμος είναι εξίσου «διαστημικός» όπου το ταμπλό έχει έναν «χωστό» ψηφιακό πίνακα οργάνων, το μικρό τιμονάκι συνδυάζεται με αυτόνομη οδήγηση, η κεντρική touch-screen μοιάζει σα να αιωρείται, ενώ ένα στοιχείο που κλέβει την παράσταση είναι οι τρισδιάστατες απεικονίσεις του Head Up Display (HUD). Φυσικά, κάποια από τα εντυπωσιακά στοιχεία που βλέπουμε θα απουσιάζουν από το μοντέλο παραγωγής που θα είναι ηλεκτρικό.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!