NEA

Η Ferrari 250 GTO έχει ξεπεράσει ακόμη και την τιμή του χρυσού

Η άκρως συλλεκτική Ferrari 250 GTO που είναι και το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο αξίζει ακόμη περισσότερο και από χρυσάφι.

Βασικά κάθε Ferrari 250 GTO που πωλείται έχει τόσο μεγάλη αξία που είναι σα να αγοράζει κανείς χρυσό. Άλλωστε την δεκαετία του 1960 είχαν κατασκευαστεί μόλις 36 τέτοια πανέμορφα αυτοκίνητα και σε συνδυασμό του μοναδικού σχήματος και της σπανιότητας της, η 250 GTO είναι ότι πιο ακριβό υπάρχει πάνω σε τέσσερις τροχούς.

Εδώ να πούμε πως το 2018 μία 250 GTO είχε πωληθεί σε ιδιωτική δημοπρασία στην υψηλότερη τιμή ever, στα 70 εκ. δολάρια (59,7 εκ. ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία). Το 1 γραμμάριο χρυσού κοστίζει περίπου 54 δολάρια και το απόβαρο της 250 GTO είναι στα 950 κιλά.

Κάτι που σημαίνει πως αν μια 250 GTO ήταν κατασκευασμένη από χρυσό η τιμή της θα ήταν σε βάρος στα 51,3 εκ. δολάρια. Και, όμως, η αξία του ακριβότερου αυτοκινήτου στον κόσμο έχει ξεπεράσει ακόμη και αυτή του χρυσού και κανείς δεν ξέρει που μπορεί να φτάσει ακόμη…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!