NEA

Μπλοκ στην παραγωγή σχεδόν 1,3 εκατομμυρίων οχημάτων

Μπλοκ στην παραγωγή σχεδόν 1,3 εκατομμυρίων οχημάτων προκαλεί η συνεχιζόμενη έλλειψη ημιαγωγών (τσιπ) στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Aπόρροια τόσο της πρόσφατης πυρκαγιάς σε  ιαπωνικό εργοστάσιο ημιαγωγών, της Renesas Electronics Corp, που διακινεί το 30% της παγκόσμιας αγοράς ημιαγωγών, όσο και της κακοκαιρίας  με θανατηφόρες χιονοθύελλες να χτυπούν το Τέξας και να βλάπτουν την παραγωγή και τις λιανικές πωλήσεις του εργοστασίου.

Την ίδια στιγμή, οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι προμηθευτές ανταλλακτικών ανησυχούν επίσης για τη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών από το πρόσφατο μπλοκάρισμα της διώρυγας του Σουέζ και των καθυστερήσεων των δρομολογίων που αλυσιδωτά προκλήθηκαν.

Σε κάθε περίπτωση, σταθεροποίηση του εφοδιασμού των αυτοκινητοβιομηχανιών εκτιμάται στο τελευταίο τρίμηνο του έτους και ίσως και λίγο νωρίτερα.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!