NEA

Συνεργασία Toyota και Tesla για ένα SUV;

Κάτι τέτοιο μπορεί να ακούγεται πολύ περίεργο αλλά θα βοηθήσει τις δύο εταιρίες να λανσάρουν ένα κόμπακτ SUV στις 20.000 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδας της Νότιας Κορέας, η Tesla θα συνεργαστεί με την Toyota για να ρίξουν στην αγορά ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό SUV. Οι διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει από πέρυσι και το τελικό μνημόνιο αναμένεται να προβλέπει την Toyota να προσφέρει το πλαίσιο και τα μηχανικά μέρη, ενώ το ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης και το λογισμικό θα είναι της Tesla.

Η Toyota έχει ήδη ανακοινώσει ότι θέλει να εξηλεκτρίσει το 40% της γκάμας της μέχρι το 2025 και έως 70% μέχρι το 2030. Ωστόσο, έχει επενδύει εδώ και χρόνια στην υβριδική τεχνολογία και ήδη έχει δηλώσει την αντίθεση της με το booming της ηλεκτροκίνησης.

Έτσι, μια οικονομική λύση θα ήταν η συνεργασία με την Tesla. Υπενθυμίζεται πως το 2010 οι Ιάπωνες είχαν αγοράσει μετοχές της Tesla αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων δουλεύοντας πάνω στο ηλεκτρικό RAV4. Το καλοκαίρι του 2016 η Toyota είχε αγοράσει ένα ποσοστό 1,43% της Tesla, το οποίο όμως πούλησε ένα χρόνο αργότερα.

Πάντως, η συμπαραγωγή ενός φτηνού EV δεν θα ήταν άσχημη ιδέα και οι Ιάπωνες έχουν αποδείξει πως ωφελούνται έξυπνα από τις συνεργασίες τους. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Toyota Supra που έχει χρίσει το δικό της μύθο σε σχέση με την BMW Z4 που πάει άπατη από πλευράς πωλήσεων.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!