NEA

Στους δρόμους τα 1.400 άλογα του αγωνιστικού της Glickenhaus

Βάσει κανονισμών τα νέα σούπερ αγωνιστικά που θα συμμετέχουν στην κατηγορία Le Mans Hypercar του πρωταθλήματος WEC θα πρέπει να υπάρξουν και σε περιορισμένο αριθμό «πολιτικών» εκδόσεων.

Ήδη η αμερικάνικη Glickenhaus έχει προχωρήσει στην εξέλιξη του δικού της αγωνιστικού που δοκιμάζεται εντατικά σε διάφορες πίστες, όπως αυτή της Monza. Στόχος είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο Le Mans κυνηγώντας την διάκριση απέναντι στην Toyota και τις λοιπές ομάδες σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό WEC.

Και σε μία κίνηση εντυπωσιασμού ο ιδιοκτήτης της Glickenhaus έκανε ένα tweet με μια εικόνα της έκδοσης δρόμου (σε 24 μονάδες με τιμή στα 2 εκ. δολάρια, θα βασίζεται στο αγωνιστικό) που θα έχει και σύστημα κλιματισμού. Μάλιστα, επισημαίνεται πως το S στην ονομασία 007S δεν αντιστοιχεί στο Sport αλλά στο Street (έξυπνο).

Αξιοσημείωτο είναι πως θα διατηρηθεί το ίδιο μοτέρ με τα 1.400 άλογα (με χρήση βενζίνης υψηλών οκτανίων) και χάρη στο χαμηλό απόβαρο των κάτω από τα 1.300 κιλά η Glickenhaus θα κυνηγήσει και κάποια καλή επίδοση στα 6 λεπτά στο περιβόητο Nurburgring.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!