NEA

Στην Ευρώπη θα παράγεται το 31% της παγκόσμιας παραγωγής μπαταριών

Στο 31% μπορεί να φτάσει το μερίδιο της Ευρώπης στην παγκόσμια παραγωγή μπαταριών έως το 2030, όπως εκτιμά το Bloomberg NEF από μόλις 7% που ήταν πέρυσι, ενδεικτικό του επενδυτικού σχεδιασμού για τα επόμενα χρόνια.

«Δημιουργούμε μια νέα βιομηχανία στην Ευρώπη. δημιουργούμε ένα εντελώς νέο οικοσύστημα», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Μάρος Σέφκοβιτς, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που επιβλέπει την πρωτοβουλία μπαταριών. “Οι επενδύσεις πραγματικά ρέουν.”

Ο Sefcovic εκτιμά ότι οι προγραμματισμένες επενδύσεις μόλις για το 2019 θα είναι περίπου 60 δισεκατομμύρια ευρώ (71 δισεκατομμύρια δολάρια), τριπλάσιο από αυτά που δαπανήθηκαν στην Κίνα. Αυτά τα εντυπωσιακά μεγέθη καλύπτουν ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού, από πρώτες ύλες έως τη συναρμολόγηση και την ανακύκλωση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πωλήσεις EV -τόσο ηλεκτρικών μοντέλων μπαταρίας όσο και plug-in υβριδικών- στην Ευρώπη υπερδιπλασιάστηκαν πέρυσι σε περίπου 1,3 εκατομμύρια μονάδες, ξεπερνώντας την Κίνα για πρώτη φορά.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!