NEA

Stop στην κυκλοφορία στα δύο ρεύματα της Λ. Αθηνών – Σουνίου

Ξεκινούν από σήμερα στον οδικό άξονα Βάρκιζας – Σουνίου, πλησίον των σηράγγων «Τρύπες του Καραμανλή», οι επείγουσες εργασίες τοποθέτησης μεταλλικών διχτυών  προκειμένου να αρθούν οι χρόνιες επικινδυνότητες  από καταπτώσεις μικρών και μεγαλύτερων βράχων. Παράλληλα θα διενεργηθούν και ασφαλτοστρώσεις σε ένα μεγάλο μέρος της Λ. Αθηνών – Σουνίου.

Αν και ο αρχικός σχεδιασμός ήταν οι εργασίες να διαρκέσουν τρεις με τέσσερις μήνες, μετά από παρέμβαση του Περιφερειάρχη προς τον ανάδοχο επιτεύχθηκε η σύντμηση των εργασιών με διπλές βάρδιες και Σαββατοκύριακα. Στόχος είναι στις 24 Απριλίου, το Σάββατο του Λαζάρου, τα έργα να έχουν αποπερατωθεί.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την αποξήλωση επικίνδυνων προς κατάπτωση ογκολίθων και την επένδυση των πρανών με ειδικό συρματόπλεγμα εκατέρωθεν των σηράγγων, σε μήκος 150 μέτρων πριν και 80 μέτρων μετά τις σήραγγες, στην κατεύθυνση προς Αθήνα. Η επιφάνεια συρματοπλέγματος που θα τοποθετηθεί θα είναι περίπου 3.000 τετραγωνικά μέτρα.

Τέλος, με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής εκτελούνται εργασίες ασφαλτόστρωσης στην περιοχή από Βάρκιζα μέχρι Βουλιαγμένη και στα δύο ρεύματα, σε μία οδό ιδιαίτερα ταλαιπωρημένη από την πάροδο των ετών προκειμένου να αυξηθεί το επίπεδο οδικής ασφάλειας.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!