NEA

Επίσημο: Το νέο Citroen C5 θα παρουσιαστεί στις 12 Απριλίου [video]

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το νέο C5 που θα επιστρέψει στην γκάμα της Citroen και θα κυκλοφορήσει στις αγορές της Ευρώπης από τα τέλη του χρόνου.

Όπως είχαμε γράψει η Citroen θα αποκτήσει μια νέα ναυαρχίδα με την ονομασία του C5 να επιστρέφει στην γκάμα. Αυτή τη φορά με ένα διαφορετικό σχήμα και μια crossover προσέγγιση στο πρότυπο του C4 συνδυάζοντας το μέγεθος και τις ανέσεις μιας λιμουζίνας με κάποια SUV χαρακτηριστικά.

Οι Γάλλοι έδωσαν στην δημοσιότητα ένα μικρό κλιπάκι που μας δείχνει στο σκοτάδι το νέο C5 και μπορούμε να διακρίνουμε τα παρόμοιου στιλ φωτιστικά σώματα και ένα πιο πολυτελές σχέδιο. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε περισσότερα στοιχεία, πέρα από το μικρό αυτό βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα η ίδια η Citroen.

Περισσότερα θα μάθουμε σε μερικές μέρες και με την πρεμιέρα του νέου C5. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες μας την βάση θα αποτελέσει μια εξελιγμένη εκδοχή της πλατφόρμας EMP2, που χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων και το C5 Aircross. Το πιο πιθανό είναι να δούμε τις ίδιες εκδόσεις κινητήρων, τουλάχιστον μία plug-in υβριδική, αλλά μία ηλεκτρική έκδοση σε αυτή την κατηγορία θα υποστηρίζεται μόνο από τη νέα πλατφόρμα eVMP (τα πρώτα μοντέλα θα τα δούμε από το 2023).

Όπως σε κάθε της νέο μοντέλο, έτσι και στο νέο C5 οι Γάλλοι θα δώσουν προτεραιότητα στον τομέα της άνεσης και της πρακτικότητας. Όπως τα έχουν καταφέρει πολύ καλά και στο νέο C4 C-Cross με την τεχνολογία απόσβεσης ανάρτησης Progressive Hydraulic Cushion Suspension και σε συνδυασμό με τα «πολυθρονάτα» καθίσματα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!