NEA

Ψηφιακή επαναφορά για την Mercedes SLR McLaren

Η SLR παραμένει ακόμη και σήμερα ένα ορόσημο στην πορεία της γερμανικής εταιρίας και δη στα σπορ μοντέλα.

Η SLR είχε εξελιχθεί σε συνεργασία με την McLaren, τότε που η γερμανική εταιρία κατείχε το 40% της βρετανικής φίρμας. Η παραγωγή του μοντέλου κράτησε από το 2003 έως το 2009 και υπήρξαν διάφορες εκδόσεις με το σύνολο να φτάνει τα 2.157 αυτοκίνητα. Πάντοτε βασισμένες στον V8 των 5,4 λίτρων με «κομπρέσορα» (μηχανικό υπερσυμπιεστή) που απέδιδε από 626 άλογα με ένα πεντάρι αυτόματο κιβώτιο να περνά την ροπή των 780 Nm στους πίσω τροχούς.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που ονειρεύονται την επιστροφή μιας SLR (την οποία διαδέχτηκε η SLS AMG) και κατά καιρούς βλέπουμε κάποια ενδιαφέροντα ψηφιακά σχέδια. Όπως αυτά του ταλαντούχου Georgi Bozhkov, ο οποίος δημιούργησε ένα εμφατικό σύνολο, έχοντας ως βάση τόσο το αρχέτυπο μοντέλο όσο και την SLS. Όσο για το σύστημα πρόωσης θα μπορούσε να είναι το plug-in υβριδικό των 800+ ίππων που παρουσίασε πρόσφατα η Mercedes-AMG.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!