NEA

Στα συστήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου εισέρχεται η Michelin

Σε νέες δραστηριότητες εισέρχεται η εταιρία κατασκευής ελαστικών  Michelin προκειμένου να αυξήσει τον κύκλο εργασιών της.

Χωρίς να απομακρύνεται από το παρελθόν της, η εταιρία προχωρά σε νέες δραστηριότητες, όπως αυτής του υδρογόνου και των ιατρικών συσκευών. Μάλιστα με όχημα αυτές εκτιμά ότι έως το 2030 θα έχει αυξήσει κατά 14 δισ. ευρώ τον τζίρο της,

Η εταιρία σε πρόσφατη επενδυτική παρουσίαση εκτίμησε ότι, η ταχύτερη ανάπτυξη της, θα προέλθει από τις επιχειρήσεις παραγωγής υδρογόνου για οχήματα. Επίσης ελπίζει για την ταχεία ανάπτυξη τους και στους νέους τομείς τρισδιάστατων μεταλλικών εκτυπώσεων και ιατρικών συσκευών.

«Ενώ παραμένουμε πιστοί στο DNA μας, το προφίλ της εταιρείας θα εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό έως το 2030, με μεγαλύτερο ρόλο στις νέες δραστηριότητες υψηλής αξίας γύρω και πέρα από την παραγωγή ελαστικών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Florent Menegaux.

Την ίδια στιγμή και με γνώμονα την αύξηση της κερδοφορία της, η γαλλική εταιρία, θα μετατοπίσει, μέρος της παραγωγής των ελαστικών σε τοποθεσίες χαμηλότερου κόστους και θα εστιάσει  σε ελαστικά με υψηλότερο περιθώριο κέρδους.

Όπως πολλές άλλες επιχειρήσεις που συνδέονται με την αυτοκινητοβιομηχανία, η Michelin έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία κορωνοϊού, η οποία οδήγησε σε παγκόσμια πτώση της ζήτησης αυτοκινήτων. Μάλιστα η εταιρεία προέβλεπε ότι θα ανακάμψει πλήρως από τις επιπτώσεις της πανδημίας μέχρι το τέλος του 2022.

Η κατασκευαστής ανταλλακτικών της Michelin και της Γαλλίας, Faurecia κατέχουν από κοινού μια επιχείρηση που ονομάζεται Symbio, η οποία κατασκευάζει συστήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου για ελαφρά οχήματα, οχήματα κοινής ωφέλειας και φορτηγά.

Το υδρογόνο έχει χαρακτηριστεί εδώ και δεκαετίες ως εναλλακτική λύση στα ορυκτά καύσιμα, αλλά οι προσπάθειες να το εμπορευματοποιήσουν για χρήση σε οχήματα και στη βιομηχανία έχουν αποτύχει.

Η Toyota Motor Corp, η Honda Motor Co και η Hyundai Motor της Ιαπωνίας είναι σήμερα οι μόνες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες που πωλούν οχήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου στους καταναλωτές. Ωστόσο οι πωλήσεις τους είναι μέτριες.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!