ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

Formula 1: Πράσινο φως για τους αγώνες sprint

Στόχος της FIA είναι να δώσει νέο ενδιαφέρον αντικαθιστώντας την διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών με ένα sprint 100 χιλιομέτρων.

Η επίσημη επιβεβαίωση αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες, αλλά όλα δείχνουν πως οι ομάδες τα βρήκαν με την διοργανώτρια αρχή FIA και τη Liberty Media σχετικά με τις οικονομικές επιβαρύνσεις που θα φέρουν τα sprint races που πιθανότατα θα έχουν διάρκεια 100 χιλιομέτρων (περίπου 20 γύρων) με ελεύθερη επιλογή ελαστικών.

Για τα Sprint Qualifying, κάθε μία ομάδα (από τις 10 συνολικά) θα λάβει οικονομική ενίσχυση 500.000 δολαρίων ώστε να αντισταθμίσει το κόστος των sprint που για φέτος θα δούμε σε τρία Grand Prix. Αυτά θα είναι της Βρετανίας, της Ιταλίας και της Βραζιλίας, σύμφωνα με το autosport.com. Πέρα από την κατάταξη στα sprint που θα διαμορφώνει την εκκίνηση του αγώνα θα δίνονται και βαθμοί (3 στον πρώτο, 2 στον δεύτερο και 1 στον τρίτο) ως επιπλέον κίνητρο. Ενδιαφέρον…

Κατά τα υπόλοιπα ο Leclerc θεωρεί πως τα μονοθέσια στο φετινό πρωτάθλημα μπορεί να είναι πιο γρήγορα στην ευθεία, αλλά έχουν μια δυσκολία στις στροφές. Στην Mercedes θεωρούν πως έχουν βρει τι φταίει και πως σε μερικά GP θα έχουν καλύψει την διαφορά απέναντι στην ανταγωνιστική Red Bull. Ας ελπίσουμε να μην συμβεί κάτι τέτοιο και το πρωτάθλημα να είναι ανταγωνιστικό.

Αξιοσημείωτο είναι πως στον αγώνα του Μπαχρέιν ο Verstappen έχανε περίπου 3 δέκατα του δευτερολέπτου λόγω προβλήματος στο διαφορικό. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισε και ο Perez. Οπότε γίνεται αντιληπτό πως η Red Bull είναι φέτος δυνατή και πως ο Verstappen ίσως να έχει μια καλή ευκαιρία για τον πρώτο του τίτλο. Αρκεί να δείξει υπομονή και να μην βιάζεται. Αν το είχε κάνει στο Μπαχρέιν και προσπερνούσε λίγο αργότερα θα επικρατούσε στο πρώτο αγώνα της χρονιάς. Για να δούμε τι θα δούμε το επόμενο Σαββατοκύριακο στην Ίμολα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!