NEA

Το Citroen C5 X είναι η νέα ναυαρχίδα των Γάλλων [video]

Το νέο C5 X θα είναι το κορυφαίο μοντέλο της Citroen και θα κυκλοφορήσει στις αγορές της Ευρώπης από τα τέλη του έτους.

Ακολουθώντας την σχεδιαστική οδό που χάραξε το νέο Citroen C4, έτσι και το C5 X ξεχωρίζει από ένα ελκυστικό crossover πακέτο που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά μίας λιμουζίνας, ενός station και ενός SUV. Το μπροστινό μέρος έχει την χαρακτηριστική σύγχρονη μάσκα της Citroen, όταν το πίσω έχει ένα πιο ιδιαίτερο στιλ με την οροφή να χαμηλώνει και να θυμίζει κάτι από DS.

Το C5 X βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 και με μήκος αμαξώματος στα 4,805 μέτρα τοποθετείται κοντά σε ένα Volvo S60. Το μεταξόνιο των 2,785 μέτρων προμηνύει μεγάλους και άνετους χώρους, όπως είναι το σήμα κατατεθέν της Citroen. Ενδεικτικά, το πορτμπαγκάζ είναι στα 545 λίτρα. To ταμπλό με τις ψηφιακές οθόνες (12,5’’ η touch-screen) μας παραπέμπει στο μοτίβο του C4, ενώ υπάρχουν όλες οι δυνατότητες συνδεσιμότητας.

Αρχικά η Citroen έχει ανακοινώσει μία plug-in έκδοση στα 1.600 κ.εκ. με συνδυασμένη ισχύ στα 225 άλογα. Πρόκειται για τη γνωστή διάταξη (από το 3008 PHEV) με τον 1.600άρη turbo κινητήρα που για την περίσταση συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Μια μπαταρία 13,2 kWh προσφέρει αυτονομία 50 χλμ. και για ταχύτητες έως τα 135 χλμ./ώρα.

Αργότερα θα υπάρξουν λογικά και δύο νέες εκδόσεις βενζίνης, στα 1.600 κυβικά με 180 ίππους και στα 1.200 κυβικά με 130 ίππους. Εννοείται πως στα βασικά ατού του νέου C5 X θα τάσσονται τα υψηλά επίπεδα άνεσης που θα προσφέρει το όλο πακέτο με την ανάρτηση που στην κορυφαία έκδοση θα έχει προνοητική λειτουργία με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ (όπως στο C5 Aircross).

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!