NEA

Το Freze Nikrob είναι ηλεκτρικό και κοστίζει κάτω από 10.000 ευρώ

Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έρχεται σε κομμάτια από την Κίνα και συναρμολογείται στην Λιθουανία.

Είναι θέμα χρόνου πότε θα δούμε φτηνά και οικονομικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Κίνα. Όπως για παράδειγμα είναι τα E300. Προς το παρόν αυτό που κάνει τα πρώτα του βήματα στην Ευρώπη είναι ένας κλώνος του Wuling Hongguang, ένα μικρό EV που πουλά σαν τρελό στην κινεζική αγορά.

Όπως φαίνεται η Dartz, μία εταιρία γνωστή από τον χώρο των θωρακισμένων αυτοκινήτων, συνεργάστηκε με την Nikrob για να συναρμολογήσουν τα εξαρτήματα του Mini EV στην Λιθουανία. Το Freze, όπως ονομάζεται, διαφέρει σε ελάχιστα σημεία από το κινεζικό αυτοκινητάκι με τις τέσσερις θέσεις.

Προσφέρεται σε δύο εκδόσεις μπαταρίας, με την βασική 9,2 kWh και την μεγαλύτερη 13,8 kWh που μπορεί να δώσει μια αυτονομία στα περίπου 150 χιλιόμετρα. Το ηλεκτρικό μοτέρ κινεί τους μπροστινούς τροχούς, έχει ισχύ 13 kW και μπορεί να ωθήσει το Freze έως τα 100 χλμ./ώρα.

Τώρα, η τιμή πώλησής του είναι από τις 9.999 ευρώ και φτάνει έως τις 14.999 ευρώ. Δικαιολογημένα μπορεί να θεωρηθεί το φτηνότερο ηλεκτρικό που προσφέρεται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, αφού το Dacia Spring κοστίζει στην Γερμανία κάπου στις 11.000 ευρώ με τη γενναία κρατική επιδότηση. Λέτε να είχε ενδιαφέρον και για την χώρα μας;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button