ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H Yamaha ανακοινώνει ένα σούπερ ηλεκτρικό μοτέρ

Η γιαπωνέζικη εταιρία μπορεί να μην έχει βγάλει ακόμη αυτοκίνητο παραγωγής αλλά κανείς δεν ξέρει αν θα το τολμήσει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Για την ώρα ανακοίνωσε ένα ισχυρό σύγχρονο ηλεκτρικό μοτέρ μόνιμου μαγνήτη με ισχύ στα 350 kW (476 ίππους). Σύμφωνα με την Yamaha πρόκειται για ένα μοτέρ που θα είναι διαθέσιμο για οποιαδήποτε χρήση και εταιρία που επιθυμεί να κατασκευάσει ένα hyper-EV. Μάλιστα, οι Ιάπωνες δηλώνουν πως είναι έτοιμοι ακόμη και για δοκιμές σε πρωτότυπα μοντέλα αφού το μοτέρ είναι έτοιμο για άμεση χρήση.

Ο εν λόγω ηλεκτροκινητήρας είναι ψυχόμενος με λάδι και λειτουργεί σε δίκτυο 800V ώστε να συνεργάζεται με τις νέας τεχνολογίας μπαταρίες ταχείας φόρτισης. Παρά την μεγάλη ισχύ το μέγεθος του είναι κόμπακτ με ενσωματωμένη την μετάδοση και το inverter σε μια μονάδα. Για αυτό μπορεί να μπει και δεύτερο μοτέρ ώστε να προκύψει τετρακίνητη διάταξη.

Αξιοσημείωτο είναι πως στο παρελθόν η Yamaha ήταν προμηθευτής εταιριών (π.χ. Ford, Lotus, Toyota και Volvo), ενώ την περίοδο 1989-1997 κατασκεύαζε και κινητήρες για την Formula 1 με διάκριση τη νίκη του Damon Hill στο GP Ουγγαρίας (την τελευταία χρονιά).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button