NEA

Ανανέωση ουσίας για τα Seat Ibiza και Arona

Τα δύο δημοφιλή μοντέλα της Seat περνούν από το πρώτο τους facelift και συνεχίζουν με αναβαθμισμένους κινητήρες. Στην Ελλάδα από το φθινόπωρο.

Στο πλαίσιο ενός facelift τα Seat Ibiza και Arona απέκτησαν ένα πιο φρέσκο παρουσιαστικό με επανασχεδιασμένα σημεία στους προφυλακτήρες, τα LED φωτιστικά σώματα, τις νέας σχεδίασης ζάντες κ.α. Σχετικά με το Arona, έχουν προστεθεί κάποιες νέες λεπτομέρειες ώστε να ενισχυθεί περισσότερο ο SUV χαρακτήρας του μοντέλου.

H ονομασία του μοντέλου (όπως και στο Ibiza) αναγράφεται πλέον με μία “χειρόγραφη” γραμματοσειρά στο κέντρο της πίσω πόρτας όπως γίνεται και με το Leon και το Ateca. Yπάρχουν επίσης νέας σχεδίασης ζάντες 17 και 18 ιντσών και τρία νέα χρώματα για το κυρίως αμάξωμα μαζί με επίσης τρία νέα χρώματα για την οροφή.

Στο εσωτερικό η αλλαγή είναι ακόμη μεγαλύτερη με τη νέα «ελεύθερη» touch-screen (8,25’’ ή 9,2’’) εμπνευσμένη από το Leon να προσφέρει όλες τις σύγχρονες συνδεσιμότητες και τον πίνακα οργάνων 10,25” να είναι ψηφιακός στις πλουσιότερες εκδόσεις.

Πληρέστερο είναι και το σύνολο τεχνολογιών με νέα συστήματα υποβοήθησης οδηγού. Σε ότι αφορά τα συστήματα ασφαλείας έχουν προστεθεί πολλά νέα στοιχεία, όπως τα park assist, blindspot assist και το travel assist, το οποίο χρησιμοποιεί το adaptive cruise control σε συνεργασία με το σύστημα lane-keep assist ώστε να προσδώσει χαρακτηριστικά ημιαυτόνομης οδήγησης.

Στην γκάμα των κινητήρων το Ibiza έχει στην βάση του την έκδοση των 1.000 κ.εκ. με τους 80 ίππους, ενώ το Arona τον turbo με τους 95 ίππους. Και τα δύο αυτά μοτέρ συνδυάζονται με κιβώτιο 5 σχέσεων. Ψηλότερα υπάρχουν οι 1.0 TSI με 110 ίππους (με 6άρια κιβώτια ή DSG), ενώ το Arona έχει και έκδοση 1.5 TSI με 150 ίππους (και DSG-7). O 1.0 TGI φυσικού αερίου συνεχίζει κανονικά.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!