NEA

Στην Mercedes EQS οι πόρτες ανοίγουν και κλείνουν αυτόματα [video]

Η EQS είναι μια ναυαρχίδα που τα έχει όλα στο μάξιμουμ. Από την αυτονομία έως τα 770 χιλιόμετρα μέχρι την τεράστια Hyperscreen των 56 ιντσών!

Μετά από αμέτρητα scoops και teaser στοιχεία έφτασε η ώρα της επίσημης παρουσίασης της ηλεκτρικής εκδοχής της S-Class. Η οποία έχει μήκος 5,216 μέτρα και ένα μεταμοντέρνο στιλ με φουτουριστικό φωτεινό ίχνος, την χαρακτηριστική κλειστή μάσκα και ένα αεροδυναμικό σχήμα που της χαρίζει το χαμηλότερο συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd: 0,20) για μοντέλο ευρείας παραγωγής.

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της EQS είναι οι αυτόματες πόρτες όταν πλησιάζει ο οδηγός με το κλειδί. Αυτόματα αναδιπλώνονται οι λαβές και στη συνέχεια ανοίγει η πόρτα του οδηγού, ενώ με μια χειρονομία κλείνει αυτόματα! Με μια σχετική εντολή στο MBUX ανοίγουν αυτόματα και οι άλλες πόρτες. Φυσικά στο εσωτερικό κυριαρχεί το προαιρετικό MBUX Hyperscreen που καταλαμβάνει σχεδόν όλο το ταμπλό. Όσο για τους χώρους είναι αντάξιοι μιας κορυφαίας λιμουζίνας (πορτμπαγκάζ από 610 έως 1.770 λίτρα).

Η EQS θα είναι διαθέσιμη με δύο μπαταρίες. Η μικρότερη χωρητικότητας 90 kWh θα είναι διαθέσιμη σύντομα. Προς το παρόν υπάρχουν στοιχεία για την μεγαλύτερη των 115 kWh που προσφέρει αυτονομία έως 770 χιλιόμετρα. Υποστηρίζει ταχυφόρτιση DC έως και 200 kW και σε 15 λεπτά της ώρας δίνει 300 χιλιόμετρα αυτονομίας. Θεωρητικά. O on-board φορτιστής είναι στα 11 kW (προαιρετικά υπάρχει 22 kW).

Για την αρχή θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις. Την EQS 450+ με τον ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα και απόδοση 333 ίππους. Υπάρχει και η EQS 580 4MATIC+ τετρακίνητη με 524 άλογα και δύο μοτέρ (ένα σε κάθε άξονα), με 0-100 χλμ./ώρα σε 4,3’’ και τελική περιορισμένη στα 210 χλμ./ώρα. Αργότερα αναμένεται και η κορυφαία AMG με 762 ίππους.

Η EQS βασίζεται στην πλατφόρμα EV την οποία θα δούμε και στη μικρότερη EQE που θα ακολουθήσει το 2022. Ανάμεσα στην πληθώρα τεχνολογιών περιλαμβάνεται το σύστημα πλοήγησης που υπολογίζει την καλύτερη δυνατή διαδρομή για βέλτιστη αυτονομία και ανάκτηση ενέργειας, έως την ενεργητική τετραδιεύθυνση.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!