ΑΓΩΝΕΣ

GP Ίμολα: Ξεκάθαρη επικράτηση για τον Max Verstappen!

Με την βροχή να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, τα οδηγικά λάθη και τις συγκρούσεις να καθορίζουν την εξέλιξη του αγώνα, ο Max Verstappen κατάφερε να σημειώσει στην πίστα της Ίμολα την πρώτη του νίκη (11η στην καριέρα του) στο φετινό πρωτάθλημα της F1. Θεαματικός ο Hamilton, εξαιρετικός ο Norris, θετική εμφάνιση για τις Ferrari.

Κατά την εκκίνηση του αγώνα ο Hamilton βρέθηκε ανάμεσα στις δύο Red Bull και με τον Verstappen να παίρνει την εσωτερική ο Βρετανός είχε επαφή τραυματίζοντας την μπροστινή του πτέρυγα. Λίγο αργότερα ο Schumacher έχασε το πίσω μέρος στο βρεγμένο πλέον οδόστρωμα, ενώ και ο Perez είχε ένα γλίστρημα, για καλή του τύχη με το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα. Ωστόσο, υπέπεσε σε ποινή 10 δευτερολέπτων για προσπέρασμα πίσω από το safety car. Ίδια ποινή αλλά για τον λόγο πως δεν είχα βάλει έγκαιρα τους τροχούς του πριν την εκκίνηση είχε και ο Vettel.

Από τον 7ο γύρο ο Verstappen είχε τα ηνία του αγώνα με τον Hamilton και τον Leclerc να ακολουθούν. Πιο πίσω ο Gasly έδινε την δική του μάχη, αλλά έχασε πολλές θέσεις όταν μπήκε για αλλαγή ελαστικών. Με την πίστα να στεγνώνει οι πιλότοι άρχισαν να βάζουν σλικ λάστιχα αλλά δίχως να αλλάζει η σειρά στην πρώτη πεντάδα με τον Ολλανδό να συνεχίζει να είναι μπροστά από τον Hamilton.

O οποίος τελικά έκανε ένα τρομερό οδηγικό λάθος στον 32ο γύρο και στην προσπάθεια του να προσπεράσει πάτησε στο βρεγμένο με τα σλικ λάστιχα, κατέληξε στην αμμοπαγίδα, βγήκε εκτός πίστας και τραυμάτισε πολύ σοβαρά το μονοθέσιο του. Λίγο αργότερα ο Bottas με τον Russell είχαν επαφή (με υπαιτιότητα του τελευταίου που πάτησε στο βρεγμένο κατά την προσπέραση) και βγήκαν εκτός αγώνα. Τα γλιστρήματα στο ίδιο σημείο συνέχισαν με τον Alonso όμως να το σώζει. Τελικά ο Hamilton κατάφερε να φτάσει στα pits (μπήκε με όπισθεν στην πίστα!) για να αλλάξει πτέρυγα. Η κόκκινη σημαία ήταν αναπόφευκτη.

https://twitter.com/f1rtp/status/1383782779809263623?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1383782779809263623%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Fquery%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2Ff1rtp2Fstatus2F1383782779809263623widget%3DTweet

Έτσι, ο αγώνας ξεκίνησε ξανά από τον 34ο γύρο με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και με τα μονοθέσια να γλιστρούν πίσω από το safety car! Τελικά ο αγώνας ξεκίνησε ξανά με τον Tsunoda να βγαίνει εκτός πίστας και τους πιλότους να τρέμουν μεταξύ στεγνής και βρεγμένης πίστας. Άτυχος ήταν ο Perez που γλίστρησε, έχασε πολύ χρόνο, αλλά μπήκε ξανά στην πίστα.

Αφού ευνοήθηκε από την κόκκινη σημαία ο Hamilton πίεζε σαν τρελός και ανέβαινε συνεχώς θέσεις για να πιάσει αρχικά τις Ferrari και μετά το Norris που μέχρι τον 43ο γύρο ήταν πίσω από τον Verstappen. O Βρετανός προσπέρασε αρχικά τον Sainz και 8 γύρους πριν το τέλος και τον Leclerc.

Στη συνέχεια έμεινε ο Norris που το πάλεψε να κρατήσει την δεύτερη θέση αλλά η Mercedes ήταν πιο δυνατή. Έτσι, η καρό σημαία έπεσε μπροστά από τους δύο διεκδικητές όπως διαφαίνεται του φετινού πρωταθλήματος. Παρακάτω η σειρά τερματισμού.

Επόμενος αγώνας στην Πορτογαλία και στο Προτιμάο στις 2 Μαϊου, δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα.

Ο Kimi Raikkonen υποβιβάστηκε από την 9η θέση και από τους πόντους έχοντας λάβει ποινή 30 δευτερολέπτων για παράβαση κατά τη διάρκεια του Grand Prix. Έτσι, ο Fernando Alonso ανέβηκε στο P10, ο οποίος σημείωσε το πρώτο σημείο της επιστροφής του στην F1.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Αγαπάτε το Caroto όσο και εμείς;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στο ποιοτικό περιεχόμενο που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη στο έργο μας θα ήταν να απενεργοποιήσετε για το συγκεκριμένο ιστότοπο το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Η ομάδα του Caroto