NEA

Το Ford Evos είναι ο διάδοχος του Mondeo

Στη Σαγκάη παρουσίασε η Ford το ολοκαίνουργιο Evos που έχει το στιλ μιας Mustang Mach-E και θα καλύψει την κατηγορία του Mondeo.

Η Ford αποκτά ένα νέο εκπρόσωπο στα μεγάλα οικογενειακά αυτοκίνητα που ονομάζεται Evos και που θα αντικαταστήσει το Mondeo. Σχεδιαστικά βλέπουμε να υπάρχει μια crossover προσέγγιση συνδυάζοντας το στιλ μιας λιμουζίνας με το υπερυψωμένο σχήμα ενός SUV. Κάτι ανάλογο με το Citroen C5 X που είδαμε πρόσφατα.

To εσωτερικό είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό αφού σχεδόν όλη την επιφάνεια του την καλύπτουν οθόνες μήκους 1,1 μέτρου! Συγκεκριμένα, υπάρχει μια 12,3’’ για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και πιο δίπλα δύο συνεχόμενες αφής διαγώνιου 27’’ θυμίζοντας μας την διάταξη από το πολύ μικρότερο Honda e. Επίσης, η κλασική κεντρική κονσόλα έχει ένα πιο φουτουριστικό σχέδιο με τον επιλογέα κίνησης να είναι πιεζοπεριστροφικός.

Όσον αφορά στο σύστημα πρόωσης δεν υπάρχουν σχετικά στοιχεία αλλά από την υποδοχή της πρίζας μπορούμε να υποθέσουμε πως υπάρχει κάποια plug-in διάταξη. Φυσικά όλα αυτά αφορούν στην κινεζική έκδοση του Evos αφού αργότερα μέσα στη χρονιά θα παρουσιαστεί και η ευρωπαϊκή εκδοχή του μοντέλου οπότε θα μάθουμε και περισσότερα στοιχεία.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button