NEAPINED

Ποιος έχει σχεδιάσει το κινεζικό Hongqi S9 Hypercar;

Αυτό το κινεζικό hypercar που παρουσιάστηκε στην έκθεση της Σαγκάης μοιάζει σαν όαση ανάμεσα στον κακόγουστα σχεδιαστικά άλλα μοντέλα.

Ο λόγος που ξεχωρίζει αυτό το ελκυστικό κόκκινο hypercar είναι πολύ απλός: το έχει σχεδιάσει ένας από τους κορυφαίους ντιζάινερ όλων των εποχών. Ο Walter de Silva, ο οποίος μεταξύ άλλων είναι γνωστός για το πέρασμα του από την Alfa Romeo, όπως για την σχεδίαση του Seat Leon και του VW Scirocco ή ακόμη πιο ακριβών μοντέλων όπως του Audi R8 και της Lamborghini Egoista.

Τα τελευταία χρόνια ο 70χρονος Ιταλός εργάζεται στην Hongqi (μια από τις παλιότερες εταιρίες στην Κίνα που ιδρύθηκε το 1958) που ανήκει στην κοινοπραξία της Silk-FAW. Και όπως φαίνεται στις φωτογραφίες θα στοιχημάτιζες άνετα πως το S9 το έχει σχεδιάσει ιταλικό χέρι αφού μοιάζει με μια Ferrari της Κίνας, που είχε κάνει την πρώτη της εμφάνιση το 2019 στην Φρανκφούρτη.

Πλέον, αυτή είναι η έκδοση παραγωγής με τους Κινέζους να δίνουν μια ισχύ στα 1.400 άλογα, με 0-100 χλμ./ώρα σε 1,9 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα στα 400 χλμ./ώρα. Για όλα αυτά τα νούμερα υπαίτια είναι μια υβριδική διάταξη που συνδυάζει έναν twin-turbo V8 με τρία ηλεκτρικά μοτέρ.

Τέλος, να πούμε πως προβλέπεται η Hongqi έχει προγραμματίσει την παραγωγή 99 συνολικά S9 με το καθένα να κοστίζει 1,9 εκατομμύρια δολάρια και τις πρώτες παραδόσεις να γίνονται μέσα στο 2022.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!