NEA

Τα ηλεκτρικά της Honda… αγρίεψαν!

Η ιαπωνική εταιρία παρουσίασε δύο tuning εκδοχές των Honda e και N-One δείχνοντας την… άγρια πλευρά της ηλεκτροκίνησης.

Το N-One μπορεί να είναι άγνωστο σε εμάς αφού πωλείται στην ιαπωνική αγορά, αλλά το Honda e το γνωρίζουμε ήδη αφού κυκλοφορεί εδώ και μερικές εβδομάδες και στην χώρα μας. Το οποίο για την περίσταση φέρνει την ονομασία e-Drag και είναι όπως αντιλαμβάνεστε έχει μέχρι και ειδικό mode για donuts.

Για αυτό και έχει και ένα ειδικό διαφορικό για να μπορεί να σπινάρει ελεύθερα κατά την εκκίνηση. Επίσης, υπάρχει επίσης ανάρτηση βασισμένη στο Civic και καλύτερη κατανομή εμπρός-πίσω για να εξασφαλιστούν οι όσο το δυνατόν καλύτερες εκκινήσεις.

Μέχρι και οι ελαφριές 17άρες ζάντες με ελαστικά σλικ προέρχονται από το NSX, ενώ διαθέτει και roll-bar έξι σημείων μαζί με αγωνιστικές ζώνες τεσσάρων σημείων έτσι ώστε να εμπίπτει στους κανονισμούς για τους αγώνες dragster στην Ιαπωνία.

Το e-Drag βασίζεται στην δυνατότερη έκδοση του Honda e με τους 155 ίππους και οι λοιπές αναβαθμίσεις αφορούν στην σημαντική περικοπή κιλών με την αντικατάσταση του αμαξώματος από κάρμπον.

Στην καμπίνα έχουν αφαιρεθεί όλα τα… περισσευούμενα και υπάρχει μόνο ένα μπάκετ κάθισμα και παράθυρα από fiberglass. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πλάνα για παραγωγή αλλά σίγουρα ένα ενιαίο με ηλεκτρικά Honda θα βλέπουν θετικά. Στην Ιαπωνία, για αρχή.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!