NEA

Τι κρύβεται στις πωλήσεις στο Α’ τρίμηνο του έτους στην Ελλάδα; Πόσα αυτοκίνητα πούλησε η Tesla;

Ενδιαφέροντα στοιχεία κρύβονται πίσω από την “βιτρίνα των πωλήσεων” αυτοκινήτων κάθε μήνα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και στο εγχώριο μέτωπο.

Προφανώς τα φώτα πέφτουν στις εταιρίες με τις περισσότερες πωλήσεις και σε όσους σημειώνουν αξιοσημείωτες μεταβολές των ποσοστών είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω. Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζουμε στο caroto.gr τις πωλήσεις αυτοκινήτων στην χώρα μας για το πρώτο τρίμηνο του έτους (Ιανουάριος-Μάρτιος), από τον ΣΕΑΑ, όπου πολλά είναι τα στοιχεία που αξίζει κάποιος να σταθεί.

Για παράδειγμα ξέρατε ότι η Tesla έχει πωλήσει 168 καινούρια αυτοκίνητα στην Ελλάδα;  Ό,τι η Alfa Romeo στο τρίμηνο του έτους έχει πωλήσεις μόνο 10 αυτοκίνητα και η Abarth μόνο 1; Την ίδια στιγμή οι πολυτελείς Porsche και Jaguar έχουν πουλήσει 22 και 17 νέα αυτοκίνητα αντίστοιχα. Στο μεταξύ η Lexus στο τρίμηνο εμφάνισε 37 πωλήσεις, ενώ πολύ καλά εξελίσσονται οι πωλήσεις της Land Rover, με 155 νέες ταξινομήσεις. Μπορεί η Ελλάδα να είχε στο παρελθόν πλημμυρίσει από Smart…, ωστόσο στο τρίμηνο του έτους οι πωλήσεις των νέων Smart ανήλθαν σε 16.

Κλείνοντας να υπενθυμίσουμε ότι στην κορυφή των πωλήσεων στο τρίμηνο του έτους βρίσκεται η Toyota με 3.349 πωλήσεις και μερίδιο αγοράς 14,3%. Από απόσταση βρίσκεται η Peugeot με 2.758 πωλήσεις και μερίδιο αγοράς 11,9%, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Hyundai με 1.679 πωλήσεις και μερίδιο αγοράς 7,2%

Σε κάθε περίπτωση σας παραθέτουμε τον επίσημο πίνακα των πωλήσεων αυτοκινήτων για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου προκειμένου κι εσείς να εξάγετε τα δικά σας συμπεράσματα.


Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!