NEAPINED

Renault και Dacia βάζουν «κόφτη» στα 180 χλμ./ώρα

O CEO της εταιρίας, Luca de Meo, ανακοίνωσε πως όλα τα νέα Renault και Dacia θα έχουν μέγιστη τελική ταχύτητα τα 180 χλμ./ώρα!

Με πρόσχημα την μείωση των τροχαίων και την βελτίωση των επιπέδων ασφάλειας οι γαλλικές Renault και Dacia ακολουθούν το παράδειγμα της Volvo. Το πότε θα ισχύσει αυτή η απόφαση δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη αλλά λογικά θα γίνει κάποια στιγμή μέσα στο 2022.

Του χρόνου η Renault θα λανσάρει το νέο Megane που θα έχει και ηλεκτρική έκδοση με τελική ταχύτητα στα 160 χλμ./ώρα. Και αν ισχύσει ο κόφτης των συμβατικών εκδόσεων, τότε η διαφορά δεν θα ακούγεται και τόσο μεγάλη. Τι βολικό! Πάντως, αυτή η πολιτική δεν  θα υιοθετηθεί στα σπορ μοντέλα της Alpine. Που κατά κύριο λόγο θα τα αγοράζουν οι πιο άτακτοι οδηγοί. Τι οξύμωρο!

Αξιοσημείωτο ειναι πως ο de Meo αναφέρθηκε σε συνεργασίες με ασφαλιστικούς φορείς μέσω ενός συστήματος safety score που θα προσφέρει εκπτώσεις σε όσους οδηγούς κινούνται με «σύνεση». Έτσι και αλλιώς οι οδηγοί των Dacia δεν θα έχουν να προσέξουν κάτι ιδιαίτερο αφού δεν γνωρίζουμε κάποιο μοντέλο της μάρκας που να ξεπερνά την τελική των 180 χλμ./ώρα(!).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!