ΑΓΩΝΕΣ

Αστεία πράγματα συνέβησαν στην Formula E [video]

Στον πρώτο αγώνα που έγινε στην Βαλένθια καταγράφηκε ένα ηλεκτρικό… φιάσκο με τα μονοθέσια να ξεμένουν από ηλεκτρική ενέργεια.

Το πρωτάθλημα της Formula E είχε ξεκινήσει με μεγάλες προσδοκίες αλλά τελικά φαίνεται ότι δεν είναι τόσο ώριμο ούτε καν ως υποκατάστατο της Formula 1.

Όπως είναι αναμενόμενο τα μονοθέσια αυτά αντιμετωπίζουν τις βρεφικές ασθένειες και των ηλεκτρικών επιβατικών, δηλαδή την αυτονομία από τις μπαταρίες. Το μεγαλύτερο φιάσκο πάντως στην μέχρι τώρα πορεία του θεσμού εξελίχθηκε στην πίστα της Βαλένθια, όπου έγινε και το πρώτο Γκραν Πρι σε κανονική πίστα και όχι μέσα σε δρόμους κάποιας πόλης.

Εκεί τα μισά από τα μονοθέσια ξέμειναν από μπαταρία και δεν κατάφεραν να τερματίσουν, δημιουργώντας ένα τεράστιο πρόβλημα στους διοργανωτές.

Το πρόβλημα ανέκυψε λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν, όπου εξαιτίας της βροχής υπήρξαν πολλά ατυχήματα. Έτσι αναγκάστηκε να μπει το safety car τέσσερις φορές, με αποτέλεσμα η κούρσα να διαρκέσει πολύ παραπάνω από ότι είχε προβλεφθεί και τα μονοθέσια να μην καταφέρουν να βγάλουν τον αγώνα.

Αρκετά ντροπιαστικό το θέαμα (έστω και σπάνιο) για έναν τόσο πολλά υποσχόμενο θεσμό, που σίγουρα δείχνει τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που έχουν να ξεπεράσουν σήμερα όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, είτε σε πίστες είτε σε δημόσιους δρόμους. Το μέλλον τους ανήκει σίγουρα, όμως το παρόν έχει αρκετά θέματα προς επίλυση…

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!