NEA

Η Νάξος αποκτά τον πρώτο της δημόσιο σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Σε συνεργασία με τη Renova Cosultants έγινε η εγκατάσταση και η λειτουργία του ενός ακόμη φορτιστή του δικτύου Joule, ο οποίος θα εξυπηρετεί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τους οδηγούς του νησιού. Η φόρτιση είναι εφικτή μέσω της mobile app jCharge.

Υπενθυμίζεται πως η Joule, που αναπτύσσει και διαχειρίζεται το δικό της δίκτυο φόρτισης EV, εγκατέστησε τον πρώτο σταθμό φόρτισης, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να εγχέει ενέργεια πίσω στο δίκτυο, μέσω της αποφόρτισης του οχήματός του. Η λειτουργία αυτή, γνωστή ως V2G (Vehicle to Grid), εξακολουθεί να είναι υπό ανάπτυξη, ακόμα και σε πιο προηγμένες, σε θέματα ηλεκτροκίνησης, αγορές.

Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να επιστρέφει ένα μέρος ή ολόκληρη την ηλεκτρική ενέργεια, με την οποία έχει φορτίσει το αυτοκίνητό του, πίσω στο δίκτυο, συμμετέχοντας ενεργά στην “πράσινη” κυκλική οικονομία. Αναλαμβάνοντας, πλέον, το ρόλο του prosumer (producer + consumer) δύναται να προσφέρει την ενέργεια, που είναι αποθηκευμένη στο αυτοκίνητό του, πίσω στο διαχειριστή, προσφέροντας υπηρεσίες εφεδρείας σε αυτόν.

Στην Ελλάδα, η ηλεκτροκίνηση και τα δίκτυα φόρτισης Η/Ο κάνουν τα πρώτα τους βήματα, με την έγχυση ενέργειας πίσω στο δίκτυο να μην προβλέπεται, προς το παρόν, από το ΔΕΔΔΗΕ. Με την ενσωμάτωση αυτής της νέας τεχνολογίας στις δραστηριότητές της, η Joule πλησιάζει ένα βήμα πιο κοντά σε ένα αποτελεσματικό διαχειριστικό σύστημα, που στοχεύει στην εξοικονόμηση ενεργειακών και οικονομικών πόρων.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!