NEAPINED

Επίσημο: Το Hyundai Kona N είναι δίλιτρο με 280 άλογα [video]

H κορεατική εταιρία προσθέτει μια ακόμη N έκδοση σε μια σπορ γκάμα που γίνεται όλο και πληρέστερη. Αυτή τη φορά με το Kona N.

Οι αρχικές μας πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν και τελικά το Kona N εφοδιάζεται με ένα δίλιτρο turbo κινητήρα 280 ίππων που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 8 σχέσεις. Η ισχύς περνά στον μπροστινό άξονα μέσω ηλεκτρονικά ελεγχόμενου μπλοκέ διαφορικού, ενώ υπάρχει και λειτουργία launch control για βέλτιστη εκκίνηση. Σχετικά με τις επιδόσεις το Kona N χρειάζεται μόλις 5,5 δευτερόλεπτα για την διαδικασία του 0-100 χλμ./ώρα με την τελική να φτάνει τα 240 χλμ./ώρα.

Ένα ακόμη εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως η ισχύς του μοτέρ φτάνει περιστασιακά τα 290 άλογα (για 20”, στη συνέχεια ο οδηγός πρέπει να περιμένει 40” για να έχει πάλι το μάξιμουμ boost) χάρη στην χρήση της παραμετροποίησης N Grin Shift. Πρόκειται για μια λειτουργία που γνωρίζουμε από τα i30 N και i20 N και που προσφέρει διαφορετικά προφίλ (τα Eco, Normal, Sport, N και Custom) μεταβάλλοντας ανάλογα την απόδοση ισχύος, τη λειτουργία του μοτέρ/ κιβωτίου, τον ήχο κ.α.

Όπως μπορούμε να δούμε η εμφάνιση του Kona N είναι τουλάχιστον «πολεμική» με πιο σπορ προφυλακτήρες και ντοπέ αεροδυναμική αναβάθμιση. Στο μπροστινό μέρος ξεχωρίζει η εμφατική μάσκα με το λογότυπο N, όπως και οι τρεις οπές στο καπό τονίζοντας το παρουσιαστικό του ταχύτερου Kona παραγωγής.

Στο πίσω μέρος και ψηλή στην οροφή υπάρχει μια όμορφη αεροτομή με ενσωματωμένο το χαρακτηριστικό τριγωνικό στοπ, ενώ χαμηλότερα το βλέμμα πέφτει προς τον διαχύτη με την κόκκινη ρίγα περιμετρικά και τις δύο μεγάλες στρόγγυλες απολήξεις στα άκρα. Οι κόκκινες λεπτομέρειες υπάρχουν και σε άλλα σημεία του αμαξώματος, ενώ χαρακτηριστικές είναι και οι νέας σχεδίασης 19άρες ζάντες.

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι ανάλογη ενός N με σπορ καθίσματα, τιμόνι με τους διακόπτες των προφίλ, εμπλουτισμένο μενού με N πληροφορίες κ.α. Είναι εξοπλισμένο με ένα νέο σύστημα πολυμέσων 10,25 ιντσών και ψηφιακό πίνακα οργάνων επίσης 10,25 ιντσών. Διαθέτει μια αποκλειστική οθόνη head-up racing (HUD) που προσθέτει μια νέα διάσταση, όπως ένα παιχνίδι μέσα από τις συναρπαστικές λειτουργίες N ή Sport.

Ο νέος σχεδιασμός «N mode» του συστήματος πολυμέσων που προσφέρει μια gaming εμπειρία με ψηφιοποιημένα στοιχεία, παρέχει διάφορες πληροφορίες όπως ο χρόνος γύρου και οι χάρτες N track που βοηθούν στις καλύτερες «γραμμές» στις πίστες μαζί με άλλες πληροφορίες.

Τέλος να πούμε πως μέσα στον Μάιο θα ανακοινωθούν οι τιμές του Hyundai i20 N.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!