PINEDΑΓΩΝΕΣ

Formula 1: Πράσινο φως για τα Sprint Qualifying σε τρία Grand Prix

Η FIA έδωσε την έγκρισή της για την διεξαγωγή αγώνων sprint 100 χιλιομέτρων αντί για τις κατατακτήριες δοκιμές.

To Sprint Qualifying θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστικά φέτος σε τρία Grand Prix: σε 2 ευρωπαϊκά, πιθανότατα στο Silverstone και στην Monza, και 1 μη ευρωπαϊκό, μάλλον της Βραζιλίας). Και αν όλα πάνε καλά θα καθιερωθεί από του χρόνου.

Στο τριήμερο που υπάρχει sprint την Παρασκευή θα διεξάγονται κανονικά τα ελεύθερα μονόωρα δοκιμαστικά, μόνο με μαλακή γόμα. Θα υπάρχουν Q1, Q2 και Q3 χρονομετρημένα για να καθοριστεί η σειρά εκκίνησης του sprint.

Το Σάββατο θα υπάρχει μια ακόμη ώρα ελεύθερων δοκιμαστικών. Θα ακολουθεί o sprint αγώνας με πάνω από 100 χιλιόμετρα και διάρκεια περίπου 25-30 λεπτών. Δεν θα υπάρχει ανάγκη για pit-stop και κάθε μονοθέσιο θα έχει ένα σετ ελαστικών (εκτός και αν βρέχει οπότε θα δίνεται η επιλογή ενός πρόσθετου σετ).

Ο πρώτος του sprint θα ανταμείβεται με 3 βαθμούς, ο δεύτερος με 2 και ο τρίτος με 1, ενώ από εκεί και πίσω θα διαμορφώνεται η σειρά εκκίνησης του αγώνα της Κυριακής.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!