NEAPINED

H Renault εγκαταλείπει το diesel

Σε πρόσφατο μετοχικό συμβούλιο o CEO της μάρκας, Luca de Meo, αποκάλυψη πως η Renault σταματά να εξελίσσει νέους πετρελαιοκινητήρες.

Ήδη έχουμε δει πως η Renault δεν θα προχωρήσει στην ανανέωση της diesel γκάμας της, ενώ και το νέο Dacia Sandero δεν έχει πετρελαιοκίνητη έκδοση.

O ένας λόγος είναι πως η εταιρία θέλει να επενδύσει περισσότερα στην ηλεκτροκίνηση και λιγότερο στους diesel που έχουν ακριβύνει κατασκευαστικά. Αλλά ο πραγματικός αφορά στο επερχόμενο Euro 7 σε συνδυασμό με την πτώση των πωλήσεων ελέω της δαιμονοποίησης του ντίζελ.

Έτσι, η Renault πιθανότατα θα συνεχίσει να διαθέτει diesel εκδόσεις των μοντέλων της μέχρι αυτά να ολοκληρώσουν τον κύκλο ζωής τους. Ή κάπου μέχρι τα μέσα της δεκαετίας που θα τεθούν σε ισχύ οι πλέον αυστηρές προδιαγραφές περί ρύπων.

Πάντως, δεν αποκλείεται να βρεθεί τρόπος προσαρμογής των υπαρχόντων dCi στο νέο πρότυπο. Αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει και πολλές πιθανότητες από την στιγμή που η ΕΕ πιέζει προς την ηλεκτροκίνηση και την σταδιακή κατάργηση των κινητήρων καύσης γενικότερα.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!