NEA

Η Emira θα είναι η τελευταία Lotus με κινητήρα καύσης

Σύντομα η Lotus θα παρουσιάσει το τελευταίο της μοντέλο με ΜΕΚ αφού από εκεί και πέρα θα διαθέτει μόνο ηλεκτρικά sportscar νέας γενιάς.

Η Lotus έχει προγραμματίσει για τις 6 Ιουλίου την επίσημη παρουσίαση της Emira, ενός ολοκαίνουργιου μοντέλου. Και λέμε ολοκαίνουργιο επειδή η βρετανική εταιρία είχε να παρουσιάσει ένα τέτοιο μοντέλο εδώ και 12 χρόνια! Η Emira (που σημαίνει «διοικητής» σε διάφορες γλώσσες) θα είναι ο διάδοχος της Esprit και θα έχει δύο εκδόσεις: μία με turbo δίλιτρο άγνωστης μέχρι στιγμής προέλευσης και την ισχυρότερη με τον 3.5 V6 (εδώ με μηχανικό υπερσυμπιεστή) της Toyota.

Η Emira θα βασιστεί στη νέα αλουμινένια πλατφόρμα Elemental που υποστηρίζει και εξηλεκτρισμένα συστήματα πρόωσης. Η Emira θα είναι η τελευταία «αγνή»Lotus. Από εκεί και πέρα θα υπάρξουν τέσσερις νέες πλατφόρμες εκ των οποίων η Premium θα είναι η βάση για το πρώτο SUV της μάρκας που θα είναι plug-in υβριδικό ή ηλεκτρικό.

Η πλατφόρμα E Sports (Electric Sports Car) θα εξελιχθεί από κοινού με την Renault, τόσο για ένα ηλεκτρικό σπορ μοντέλο με τα σήματα της Alpine (θα αντικαταστήσει την A110), όσο και με της Lotus. Θα είναι ένα μοντέλο που θα έχει πιο «ήπιο» χαρακτήρα για Lotus και πιο κοντά σε μια Porsche.

Αυτή η πλατφόρμα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από την κινεζική Geely (για την εκεί αγορά), η οποία κατέχει το 51% της Lotus, ενώ είναι και ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος της Daimler (έχει και το 50% της Smart). Τέλος, να πούμε πως η πρώτη ηλεκτρική Lotus έχει ήδη παρουσιαστεί και είναι η Evija (αυτό που βλέπετε στην κεντρική φωτογραφία).

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!