NEAPINED

Renault: Ετοιμάζει νέο υβριδικό turbo 1.200άρη και plug-in υβριδικά

Στόχος της γαλλικής εταιρίας είναι να αναδειχθεί έως το 2030 ως η πιο «πράσινη» στην Ευρώπη υποσχόμενη πως 9 στα 10 αυτοκίνητα που θα πουλά θα είναι εξηλεκτρισμένα.

Ανάμεσα στα πολλά που ειπώθηκαν κατά την εκδήλωση του Renault Talk είναι πως η γαλλική εταιρία ετοιμάζει υβριδικές E-Tech εκδόσεις με το σύστημα του Clio για το Captur, αλλά και για το Arkana (με το γνωστό 1.600άρη βενζίνης και συνδυαστικά 145 ίππους), ενώ έπεται και η PHEV έκδοση του τωρινού Megane.

Πάντως, το νέο Megane που θα παρουσιαστεί στους επόμενους μήνες θα έχει μια crossover σχεδίαση. Κάτι που φαίνεται από την εικόνα του πίσω τμήματος με το νέο λογότυπο, ενώ μπορούμε να δούμε στα πεταχτά και τις οθόνες του ταμπλό. Το νέο ηλεκτρικό Megane E-Tech θα πλαισιώσει το Zoe στην γκάμα των EV.

Επίσης, η Renault εξελίσσει ένα νέο turbo τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης στα 1.200 κ.εκ. που θα αποτελέσει τη βάση για υβριδικές εκδόσεις με 200 άλογα (λανσάρισμα το 2022), ενώ θα υπάρχει και plug-in εκδοχή με 280 ίππους και πίσω ηλεκτρικό μοτέρ για τετρακίνηση (το 2024). Τις εκδόσεις αυτές θα τις δούμε σε περίπου τρία χρόνια και θα αφορούν σε κόμπακτ και μικρομεσαίου μεγέθους SUV.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!