NEAPINED

Σας αρέσει μια BMW M1 δίχως την οροφή της;

Η BMW M1 είχε κατασκευαστεί αποκλειστικά ως κουπέ και αυτές οι όμορφες ψηφιακές μακέτες μας δίνουν μια καλή ευκαιρία για να την θυμηθούμε ξανά.

H BMW M1 είχε σχεδιασθεί από τον Giorgetto Giugiaro και προέκυψε μετά την συνεργασία της με την Lamborghini για ένα αγωνιστικό του Group-5 που προαπαιτούσε για την ομολογκασιόν ένα αριθμό ευρείας παραγωγής (στα 400 αυτοκίνητα).

Ουσιαστικά ήταν ένα σπορ κουπέ με ιταλική φινέτσα και γερμανική τεχνολογία. Ήταν κεντρομήχανη και ένα χειροκίνητο πεντάρι σασμάν της ZF περνούσε την ροπή μέσω μπλοκέ διαφορικού στους πίσω τροχούς.

Bonhams Auction Dubai, BMW M1 (09/2010)

Κάτω από το καπό της είχε έναν εξακύλινδρο σε σειρά των 3,5 λίτρων που απέδιδε 277 άλογα προσφέροντας μια τελική στα 260 χλμ./ώρα. Από το 1978 έως το 1981 κατασκευάστηκαν μόλις 453 αυτοκίνητα και μετά από μια δεκαετία την διαδέχτηκε η BMW 8.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!