NEAPINED

Το Estrema Fulminea θα έχει μπαταρίες solid-state και supercapacitors!

Αυτό το ηλεκτρικό hypercar μας έρχεται από την Ιταλία και θα έχει την δύναμη 2.040 ίππων καθώς και πολλά άλλα. Στόχος η παραγωγή του στα τέλη του 2023. Έως τότε… dream on!

To Estrema είναι ένα ακόμη ηλεκτρικό hypercar από τα πολλά που έχουμε δει. Αξίζει όμως να ασχοληθούμε με αυτό επειδή πίσω από την εταιρία Automobili Estrema με έδρα την Modena υπάρχει ο ιδρυτής της Gianfranco Pizzuto, o οποίος στο παρελθόν ήταν μέτοχος και ντίλερ της Fisker στην Ευρώπη.

Σχεδιαστικά το Estrema έχει ότι χρειάζεται για να μας πείσει για τις επιδόσεις του αφού μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 320 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα. Αυτά και πολλά άλλα λένε οι Ιταλοί για το hypercar τους που εφοδιάζεται με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες για να αποδίδει 2.040 ίππους.

Όσο για την αυτονομία των 520 χλμ. φροντίζει μια επαναστατική διάταξη που για πρώτη φορά συνδυάζει μπαταρία solid-state (λίγο νωρίς δεν είναι για αυτές;) των 100 kWh με ένα πακέτο από υπερπυκνωτές.

Οι πρώτες βρίσκονται στον πίσω άξονα και προέρχονται από την Avesta Battery Energy Engineering, ενώ οι supercapacitors είναι στο μπροστινό και θα λειτουργούν ως έξτρα boost. Μάλιστα οι Ιταλοί κάνουν λόγο για ενεργειακή πυκνότητα 450 Wh/kg όταν οι μπαταρίες 2170 του Tesla Model 3 έχουν 260 Wh/kg.

Όλα αυτά ακούγονται πολύ… μαγικά για ένα ακόμη ηλεκτρικό hypercar που πιθανότατα λέει πολλά περισσότερα από όσα θα μπορεί να προσφέρει. Πάντως, θα δούμε τι έχουν να πουν και οι ιθύνοντες της εταιρίας που θα παρουσιάσουν το Estrema στο Turin Automobile Museum στις 13 του μήνα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!