NEAPINED

H ηλεκτρική Mercedes EQT φέρνει την πολυτέλεια στα MPV

H Mercedes παρουσίασε την πρωτότυπη εκδοχή της EQT που θα διαφέρει ελάχιστα από το μοντέλο που θα κυκλοφορήσει ως T-Class και σε συμβατικές εκδόσεις.

Η Mercedes επέλεξε να παρουσιάσει πρώτα την ηλεκτρική EQT που θα αποτελέσει το ένατο μοντέλο στην γκάμα των ηλεκτρικών EQ. Πρακτικά το πολύ εντυπωσιακό MPV αποτελεί τη νέα γενιά του Citan και θα το δούμε τόσο σε επιβατικές εκδόσεις όσο και σε επαγγελματικές.

Συγκεκριμένα, οι συμβατικές εκδόσεις βενζίνης (1,3 λίτρων) και πετρελαίου (1,5 λίτρου) με κινητήρες της Renault θα υπάγονται στην σειρά επιβατικών της T-Class. Οι επαγγελματικές εκδόσεις θα συνεχίσουν να ονομάζονται Citan και θα υπάρξει και ξεχωριστή ηλεκτρική έκδοση.  

Η T-Class (αλλά και το EQT που μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη με το Kangoo E-Tech Electric) έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Renault και βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B. Ωστόσο, αυτή τη φορά οι Γερμανοί θέλησαν να κάνουν πιο αναγνωρίσιμο το μοντέλο τους με μια πιο space σχεδίαση με αποκορύφωμα την εντυπωσιακή μάσκα και τα LED φωτιστικά σώματα.

Το μήκος φτάνει τα 4,945 μέτρα και υπάρχουν συρόμενες πόρτες ώστε οι επιβάτες να έχουν σχετικά εύκολη πρόσβαση μέχρι την τρίτη σειρά καθισμάτων, αφού πέρα από τις πενταθέσιες θα υπάρχουν και επταθέσιες εκδόσεις.

Όσο για το ταμπλό αυτό μας παραπέμπει στο γνώριμο MBUX με τις ψηφιακές οθόνες σε απόσταση μεταξύ τους. Περισσότερα όμως θα έχουμε να πούμε με την παρουσίαση των εκδόσεων που θα μπουν στην παραγωγή προς τα τέλη του έτους στο MCA εργοστάσιο της Renault στο Maubeuge της Γαλλίας.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!