NEAPINED

Daimler AG: H ηλεκτροκίνηση κοστίζει σε θέσεις εργασίας

Έτοιμη η Daimler AG για την μετάβαση σε αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών ρύπων-Αλλά με τι κόστος στις θέσεις εργασίας;

Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να προωθήσει μια ταχύτερη μετάβαση σε αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών, τότε η Daimler AG είναι έτοιμη, αλλά πρέπει να διεξαχθεί μια ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τον αντίκτυπο που θα έχει η ηλεκτροδότηση στις θέσεις εργασίας αυτοκινήτων, όπως δηλώνει σε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ola Källenius κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε μια διάσκεψη της Financial Times για το μέλλον του αυτοκινήτου.

«Όλοι γνωρίζουν ότι χρειάζονται περισσότερες ώρες εργασίας για τη συναρμολόγηση και την κατασκευή κινητήρα με βάση την καύση σε σύγκριση με έναν ηλεκτρικό κινητήρα», είπε χαρακτηριστικά.

Εκτιμάται ότι η μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα (EV) θα μπορούσε να κοστίσει στη βιομηχανία περίπου 100.000 θέσεις εργασίας στην παραγωγή κινητήρων καύσης έως το 2025 εάν οι εταιρείες αποτύχουν να επαναπροσδιορίσουν τις θέσεις εργασίας των υφισταμένων εργαζομένων.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!